Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Debatten > Vijf maal discussiëren over architectuur - Architectura.be

Untitled Document
  

Vijf maal discussiëren over architectuur - Architectura.be


[ Datum: 17/09-08/10/2015 ]


In de aanloop van de Dag van de Architectuur (11.10.2015) organiseert Architectura.be in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut vijf debatten rond actuele architectuurthema’s als zorg, nieuwe functies voor oude gebouwen, jeugd, efficiënt ruimtegebruik en scholenbouw.
Voor de keuze van de thema’s en de panelleden heeft Architectura.be in samenspraak met het Vlaams Architectuurinstituut zich in eerste instantie laten leiden door het aanbod aan opengestelde gebouwen en evenementen tijdens de Dag van de Architectuur.

Op 4 september vond het eerste panelgesprek plaats. Publiek was er niet aanwezig, maar lees hier het verslag over het panel gesprek met Architectuur voor de zorgsector als centraal thema.

Hieronder een overzicht van de geplande panelgesprekken:

- Nieuwe functie voor oude gebouwen 17/09/2015 Jan Mannaerts (360 Architecten), Tom Van Hee (Atelier Tom van Hee), Bart Hoylaerts (a2o), Luc Verbeeck (Archidee) en Adriaan Linters (historicus)

- Ontwerpen voor de jeugd 24/09/2015 Jonas Lindekens (ONO), Paul Vandenbussche (Teema), Erik Wiëers (Collectief Noord) en Gerhard Jäger (Art basics for Children)

- Efficiënt en ander ruimtegebruik 1/10/2015 Leo Van Broeck (Bogdan & Van Broeck), Paul Vermeulen (De Smet – Vermeulen), Anne Malliet (Team Vlaamse Bouwmeester), Kristine Verachtert (Stadsontwikkeling Leuven), Stefanie Cornut (Studio Surplus) en Lieven Achtergael (Architecten Achtergael)

- Scholenbouw 08/10/2015 Bart Verheyen (Stramien), Tom Thys (Tom Thys architecten), Sven Grooten (B-architecten), Pieter Verley (AG Real Estate) en Ward Verbakel (Plus office)

De verslagen van deze debatten kan u vanaf nu lezen op de website en in de nieuwsbrieven van Architectura.be.


Untitled Document