Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Lezingen > EXPOLAB - Jukebox daydreams: (Anti-)Curating and Architecture Collections

Untitled Document
  

EXPOLAB - JUKEBOX DAYDREAMS (ANTI-)CURATING AND ARCHITECTURE COLLECTIONS[ Datum: 27 november 2014 ]


In een beschouwing over zijn recentste curatorieel project, de nieuwe permanente presentatie in het Nationaal Museum – Architectuur in Oslo, bepleit Jérémie McGowan een creatief-kritische benadering bij het werken met museumcollecties, die de ingebedde logica van ‘het kunstmuseum’ van binnenuit bevraagt en omkeert.

Hij verkent daarbij institutionele willekeurigheid en de verborgen levens van objecten, en verkiest de anonimiteit en de bespeelbaarheid van de jukebox boven kunsthistorische expertise en canonieke kennis. Met als inzet het terugwinnen van het museum als plek voor inventie en persoonlijke verbeelding, belicht hij enkele tentatieve experimenten met het tentoonstellen van museumcollecties die het begrip permanente tentoonstelling zelf in twijfel willen trekken.

Tegelijk zetten deze experimenten nieuwe richtingen uit voor het in toenemende mate gecontesteerde paradigma van de collectiepresentatie. Jérémie McGowan is een kunstenaar, ontwerper en senior curator in het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design in Oslo, Noorwegen. Hij behaalde een PhD in kunstgeschiedenis en –theorie aan de Universiteit van Edinburgh en heeft in het verleden gedoceerd en tentoonstellingen gemaakt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Finland.

Wanneer?

do 27 november 2014 — 19:00

Waar?

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur Jozef Plateaustraat 22, auditorium C 9000 Gent

kaart

Reserveren

Toegang GRATIS

OPGELET:
de lezing start uitzonderlijk om 19 u

U vindt meer info over het EXPOLAB project via deze link

Untitled Document