Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Lezingen > BAS (BE)

Untitled Document
  

BAS (BE)[ Datum: 24 februari 2015 ]


Dirk Jaspaert is oprichter van het Bureau voor Architectuur en Stabiliteit, kortweg BAS. Hij geeft samen met zijn team advies inzake architectural structural engineering aan talloze architectenbureaus uit binnen- en buitenland.

Onder andere Luc Deleu/TOP Office, 51N4E, awg, Neutelings Riedijk Architecten, Robbrecht en Daem, Marie-José Van Hee, Stéphane Beel en David Chipperfield konden al rekenen op de diensten van BAS.
De werkwijze van BAS bestaat erin om vroeg in het ontwerpproces een samenwerking op te zetten tussen de architect en de ingenieur stabiliteit. Tijdens die samenwerking maken beeldende, programmatorische en structurele ideeën deel uit van dezelfde cyclus. Dat resulteert telkens in een concept waarin de structuur een reële, zo niet cruciale, rol speelt. Dirk Jaspaert doceert aan de faculteit Architectuur van de KU Leuven (LUCA).

Met BAS/ Dirk Jaspaert nodigt Architectuurwijzer een onderzoekende ingenieur uit die mee aan de basis ligt van het succes van de huidige generatie Belgische architecten.

http://www.basbvba.be/

Praktisch:
Dinsdag 24 februari 2015, 20u
Zebrazaal, Z33 Hasselt
Reserveren kan via www.a-zlezingen.be

Untitled Document