Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Lezingen > BOZAR ARCHITECTURE: Stephen Bates, 'Dwelling'

Untitled Document
  

BOZAR ARCHITECTURE: Stephen Bates, 'Dwelling'[ Datum: 7 oktober 2015 ]


Stephan Bates van het genomineerde Britse architectenbureau Sergison Bates Architects geeft op 7 oktober een lezing in BOZAR over de spanning tussen het conceptuele en de praktijk in de architectuur. Bates zit eveneens in de jury van de Belgische Architectuurprijs 2015, die ook op 7 oktober samenzit.


Ontwerpen is een proces waarin algemene denkbeelden over architectuur tegen de concrete gegevens van een plaats en een opdracht aan schuren. De Britse architect Stephen Bates illustreert in de lezing 'Dwelling' hoe zijn bureau met die spanning omgaat. Hun projecten exploreren thema's als bestendigheid, habitat en comfort, de gemeenplaats en het/de andere. Sergison Bates realiseert in België een woonzorgcentrum in Huise-Zingem en werd in de UK onderscheiden met de RIBA London Award voor de Hult Business School Campus.

Biografie:

Stephen Bates: Bates studeerde af aan het Royal College of Art in 1989 en deed professionele ervaring op in Londen en Barcelona vooraleer hij in 1996 het bureau Sergison Bates oprichtte.

Hij gaf les aan verschillende scholen, o.a. Architectural Association in Londen, the École Polytechnique Fédérale in Lausanne (EPFL), Oslo School of Architecture en Design, Harvard Graduate Design School. Momenteel is hij professor aan de Technische Universität in Munchen. Hij zetelt geregeld in vele internationale jury's en is jurylid voor de Belgische Architectuurprijs 2015.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 7 oktober 2015 - 20:00

Plaats: Paleis voor Schone Kunsten, Zaal M

Prijs: €8
Info & tickets: +32 (0)2 507 82 00 - www.bozar.be

Untitled Document