Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Lezingen > Lezing “Interiors. Notes & Figures”

Untitled Document
  

LEZING "INTRERIORS, NOTES & FIGURES"

[ Datum: 3 december 2014 ]


Hoe ‘bewonen’ wij een huis? Dat is de hamvraag van “Interiors. Notes & Figures”, de Belgische inzending die tot 23 november wordt getoond op de Biënnale van Venetië.

Zelden is het interieur als discipline onderwerp van architecturaal onderzoek. Nochtans kan het niet los gezien worden van zijn architectuur; het is er een fundamenteel onderdeel van. Het interieur biedt een kader voor het dagelijks leven. Achter de gevel herbergt zich een gepersonaliseerde leefwereld. Het interieur is continu in transformatie en evolueert mee met de noden van zijn gebruikers. Een huis bewonen, betekent het interpreteren, aanpassen, selecteren, afwijzen.

Onder het globaal thema van de Biënnale, ‘Fundamentals’, ging het team van het Belgische paviljoen op zoek naar verschillende typologieën van huiselijkheid. Hun onderzoek ging van start op 1 september 2013. Ze doorkruisten het land en bezochten zo’n 256 woningen. Ieder interieur werd op dezelfde manier gedocumenteerd: een frontale foto, genomen met een groothoekobjectief, telkens vergezeld door notities en schetsen. Deze beelden vormen de basis voor de tentoonstelling “Interiors. Notes & Figures”, alsook voor de gelijknamige cataloog. Ze illustreren hoe bewoners zich een ruimte toe-eigenen en hoe divers onze notie van ‘huiselijkheid’ kan zijn. “Interiors. Notes & Figures” gunt ons een blik achter de façade. “Interiors. Notes and Figures” is een project van Fédération Wallonie-Bruxelles, departement architectuur.

Praktische informatie

Lezing door: Bernard Dubois, Mathieu Berger en Maxime Delvaux
Datum: woensdag 3 december 2014 – 20u
Plaats: Studio
Taal: Frans
Catalogus: beschikbaar (Engels/Frans)
Prijs: €5 - €3 (-26/60+)
Info & tickets
+ 32 (0)2 507 82 00 – www.bozar.be
Coproductie: BOZAR Architecture - A+ Architecture in Belgium
Steun: Vlaamse overheid, Fédération Wallonie-Bruxelles, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Febelcem

Meer info

Untitled Document