Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Lezingen > Architectuurwijzer nodigt uit: OMA - Ellen van Loon (NL)

Untitled Document
  

Architectuurwijzer nodigt uit: OMA - Ellen van Loon (NL)

[ Datum: 07 oktober 2015 ]


Architectuurwijzer nodigt op woensdag 7 oktober Ellen Van Loon uit, partner bij OMA (Office for Metropolitan Architecture), het bureau van Rem Koolhaas, om te komen praten over haar recente werk, zoals het nagelnieuwe Stadskantoor van Rotterdam. Laat u inspireren door de onversneden durf waarmee OMA ontwerpt, door het aspect van 'bigness' en door de grootstedelijke complexiteit.
C-mine cultuurcentrum en Architectuurwijzer werken reeds 5 jaren samen en programmeren naast lezingen van internationale architecten met een sterk maatschappelijk profiel ook presentaties met een lokale of regionale scope alsook momenten van debat en reflectie rond ruimteregie.

Naar aanleiding van de dag van de architectuur op 11 oktober zal de Nederlandse Ellen Van Loon, partner bij OMA - Office for Metropolitan Architecture een lezing geven op woensdag 7 oktober 20u15, C-mine Genk. Met Ellen van Loon presenteert C-mine cultuurcentrum u een eersteklas spreker. Van Loon heeft bekende projecten mee ontworpen en opgevolgd, zoals de Nederlandse ambassade in Berlijn (2003), Casa da Musica in Porto (2005), de Londense Rothschildbank (2011) en De Rotterdam (2013), het grootste gebouw van Nederland. Ze komt vertellen over indrukwekkende projecten zoals het Stadskantoor en De Rotterdam. Dankzij diepgaand onderzoek en een onversneden ontwerpdurf weet OMA telkens iets compleet nieuws te brengen. Laat u inspireren door de onversneden durf waarmee OMA ontwerpt, door het aspect van 'bigness' en door de grootstedelijke complexiteit.

Zoals u ongetwijfeld weet bouwt OMA al 40 jaar lang een wereldwijde reputatie op. Niet alleen op vlak van architectuur is OMA toonaangevend, maar ook qua onderzoek. Tijdens het vooronderzoek en het ontwerpproces verzetten OMA en het onderzoeksspiegelbeeld AMO bergen data. Via de act van het ontwerpen brengt het bureau telkens iets compleet nieuws, iets dat door het vele onderzoek ook werkt.

Voor Stad Limburg zal de doortocht van de OMA-partner vooral een herinnering zijn aan de kracht van het ontwerpen en het niet op voorhand schuwen van de grote schaal. En de lezing vormt een mooie aanloop naar de Dag van de Architectuur.


Praktisch
Lezing Ellen van Loon in het Engels
Woensdag 7 oktober 2015, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, grote zaal
Inkom: 8 euro of 3,5 euro voor studenten
Reservatie via website C-mine cultuurcentrum of per mail naar c-minebezoekersonthaal@genk.be

Untitled Document