Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > OpleidingenGespecialiseerde opleiding over de omgevingsvergunning

Untitled Document
  

Gespecialiseerde opleiding over de omgevingsvergunning


20 tot 22 juniWaarschijnlijk heb je al gehoord over de omgevingsvergunning die op 23 februari 2017 in werking treedt. Als architect is de kans groot dat je hiermee in aanraking komt. Zorg ervoor dat je kan meepraten met collega’s en de bouwheer kunt informeren. Volg daarom de ééndaagse Basisopleiding milieu voor architecten, landmeters, ruimtelijke planners en stedenbouwkundigen op 20 juni in Gent.


De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Momenteel staat nog niet vast wie de omgevingsvergunning indient: de milieucoördinator of de architect. Dat zal allicht afhangen van het project waaraan je meewerkt. Wat wel zeker is, is dat je door de omgevingsvergunning meer zult samenwerken met milieuprofessionals. En voor een vlotte samenwerking is het belangrijk om dezelfde taal te spreken.

Tijdens de Basisopleiding milieu voor architecten, landmeters, ruimtelijke planners en stedenbouwkundigen krijg je duidelijke informatie over de milieuwetgeving en de omgevingsvergunning. Het is niet de bedoeling je te kneden tot expert, maar dat je goed op de hoogte bent en accurate adviezen kunt geven.

7u30: ontvangst en inleiding
8u00: les 1: Wegwijs in de milieuwetgeving (Bart Gille)
12u00: middagpauze met broodjeslunch
12u30: les 2: Omgevingsvergunning en milieu (Erika Rentmeesters /Kris Merckx)
17u00: einde

De opleiding wordt gegeven door experts en juristen die de wetgeving heel gedetailleerd kennen. Ze maken je wegwijs in het kluwen van wetsartikelen zodat je na de opleiding precies weet welke info waar staat. Omdat de opleiding doorgaat in een kleine groep, krijg je de ruimte om vragen te stellen en te overleggen. Bovendien kan je een eigen case voorleggen.

De Basisopleiding milieu voor architecten, landmeters, ruimtelijke planners en stedenbouwkundigen vindt plaats op 20 juni in Holiday Inn Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051 Gent.

Schrijf je nu in via de website.

Deze opleiding is erkend door de Orde van Architecten.

Untitled Document