Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Opleidingen > Publieke Ruimte in verbinding - Groene netwerken

Untitled Document
  

PUBLIEKE RUIMTE IN VERBINDING - GROENE NETWERKEN


[ Datum: 23/04/2015 + 07/05/2015 + 19/05/2015 of 28/05/2015 + 11/06/2015 + 19/05/2015]Infopunt Publieke Ruimte organiseert samen met de VRP, Atelier Publieke Ruimte, het Agentschap Natuur en Bos en Ruimte Vlaanderen de derde reeks van de vormingscyclus ‘publieke ruimte in verbinding’.
Het uitbouwen van groene netwerken biedt lokale besturen tal van mogelijkheden om met minder middelen toch te blijven investeren in omgevingskwaliteit. Vanuit dat perspectief is budget niet langer de bepalende factor of een hindernis om goede projecten te realiseren. Samenwerkingsverbanden met diverse partners en inpikken op lopende zaken zullen de komende jaren doorslaggevend zijn om op lokaal niveau aan publieke ruimte te werken. Ongetwijfeld liggen er ook in uw gemeente uitdagende kansen.


Deze tweedaagse vormingsreeks wordt tweemaal georganiseerd: een eerste cyclus in het oosten (Genk en Hasselt) en een tweede cyclus in het westen van het land (Brugge en Oostende). De lessen bieden antwoorden op reële behoeften van kleinere gemeenten. Vanuit een globale visie op groenstructuurplanning worden heldere voorbeelden aangehaald van steden en gemeenten die ervaring hebben met het uitwerken van groene netwerken en plekken. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan het realiseren van groen speelweefsel. De vormingsreeks richt zich naar lokale ambtenaren en betrokkenen bij planning, ontwerp, aanleg en beheer van publieke ruimte (mobiliteit, milieu & natuur, wonen & bouwen, vrije tijd, erfgoed, toerisme…)

 Dag 1Dag 2Dag 3 (optioneel)
Regio Oost23 april Genk7 mei Hasselt19 mei Groensafari Lommel
Regio West28 mei Brugge11 juni Oostende19 mei Groensafari Lommel

'Publieke ruimte in verbinding - Groene netwerken' is een organisatie van Infopunt Publieke Ruimte, de VRP, Atelier Publieke Ruimte, Ruimte Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Bekijk het programma.

Praktisch:
Deelname voor twee lesdagen in regio naar keuze: € 125 (leden VRP en Infopunt Publieke Ruimte) | € 175 (niet-leden).
Inschrijvingen via de website van VRP.

Untitled Document