Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Opleidingen > Infosteel-opleiding Staalkennis (tweede editie)

Untitled Document
  

INFOSTEEL-OPLEIDING STAALKENNIS (TWEEDE EDITIE)


[ Datum: 24/9 - 1/10 - 8/10 - 15/10 - 22/10/2015]De cursus “Staalkennis” richt zich tot personen die een algemene kennis van staal willen verwerven. De opleiding is in het bijzonder aan te bevelen voor zij die nieuw zijn in de staalsector (bouw - industrie), maar is evenzeer nuttig voor zij die hun kennis wil opfrissen of de meest recente kennis willen verwerven. Daarnaast kan de opleiding ook nuttig zijn voor personen die buiten de staalsector werkzaam zijn, maar er mee in contact komen via klanten, leveranciers, of overheidsinstellingen. De beroepsactiviteit van de deelnemers varieert van ontwerpen, projectleiding, aankopen, verkopen, ... tot administratie.


De cursus Staalkennis behandelt 3 thema’s:

- Het materiaal “staal”
Hoe wordt staal gemaakt? Wat zijn de eigenschappen van staal ? Wat zijn de verschillende staalsoorten en hoe begrijpen we de benamingen er van ? Wat is het verschil tussen een 2.2- en een 3.1-certificaat ? In het kader van dit thema wordt ook een bedrijfsbezoek georganiseerd aan een staalfabriek.

- Het gebruik van staal
Welke producten worden gemaakt in staal ? Zowel profielen, vlak staal, buizen, inox, wapeningsstaal, ... komen aan bod. Welke producten worden gebruikt in welke toepassingen ? Wat is het verschil tussen een HEA, HEB en HEM-profiel ? Welke marktspelers komen tussen vanaf de staalfabriek tot in de eindtoepassing ? Welke producten zijn courant verkrijgbaar, hoe wordt de prijs berekend, hoe worden ze besteld en wat is de levertermijn ? Welke systemen van corrosiebescherming bestaan er ? Hoe worden verschillende delen in staal verbonden ?

- Toepassingen van staal in de bouw
Wat zijn de specifieke productkenmerken voor wapeningsstaal, gevelbekledingen, isolerende sandwichpanelen, vloerplaten en dragende elementen ? Welk type constructie-oplossingen zijn mogelijk en/of aangewezen met staal ? Hoe zit het met de brandveiligheid van stalen constructies ? Welke positie nemen stalen bouwelementen in op het vlak van duurzaamheid ? Wat is de CE-markering van stalen producten ?

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding.


Praktische informatie:
De Nederlandstalige opleiding vindt plaats in Herentals in de vergaderzalen van Link21, (Welvaartstraat 14-1) op 24/9 - 1/10 - 8/10 - 15/10 - 22/10/2015 telkens van 9u30 tot 17u00, met uitzondering van de tweede lesdag, waar een bedrijfsbezoek voorzien is.

Lees meer

Untitled Document