Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Opleidingen > Duurzame wijken en Stroarchitecten bezoeken het StroHotel en een unieke Strowijk in Nederland

Untitled Document
  

DUURZAME WIJKEN EN STROARCHITECTEN BEZOEKEN HET STROHOTEL EN EEN UNIEKE STROWIJK IN NEDERLAND
[ Datum:28 november 2014 ]


VIBE, de deelnemers aan de Opdracht Duurzame Wijken en de stroarchitecten bezoeken op 28/11 samen het StroHotel en de Strowijk Iewan in Nederland.


Programma

In de voormiddag bezoeken we het StroHotel, gebouwd met stro en leem, op het terrein van de voormalige fruitkwekerij De Aalshof. Het gebouw biedt plaats aan 12 volwassenen en 8 kinderen. Het gastenverblijf werd ontworpen door architect Wim Kol en is gebouwd met de hulp van vrijwilligers. Na de lunch volgt er een presentatie over Strobouw Nederland en een uitwisselingsronde met Sissy Verspeek, bestuurslid van Strobouw Nederland en de deelnemers aan de studiereis. s 'Namiddags trekken we naar Nijmegen voor een bezoek aan een unieke strowijk Iewan. In Lent verrijst een opmerkelijk nieuwbouwproject, met sociale huurwoningen opgetrokken uit stro, leem en hout. We spreken met de bouwers/bewoners, de architect en de woningcorporatie Talis.

Praktisch

Datum: vrijdag 28 november 2014
Vertrek: 8u30 (NMBS-station Antwerpen-Berchem)
Terug: 20u
Prijs: 75€ - 100€ - 125€ (excl. BTW)

Meer informatie vindt u hier.

Untitled Document