Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > OpleidingenWorkshop ‘scanning van gebouwen en erfgoed’

Untitled Document
  

Workshop ‘scanning van gebouwen en erfgoed’


23 maartDrones, UAV, BIM, Virtual Reality, 3D printing, ... allemaal trending topics in 2016. Mooi voor nieuwbouw, maar hoe zit het bij renovatie en restauratie? Deze workshop van de Vlaamse Confederatie Bouw, het WTCB en Sirris toont hoe je met de vandaag reeds beschikbare technieken de bestaande toestand naar je computer brengt.


Op de historische site van de abdij van Vlierbeek bent u live getuige van de realiteit en ziet u meteen hetgeen er digitaal mogelijk is. De site, het gebouw en kleinere erfgoedobjecten worden met behulp van 3D laserscanning en fotogrammetrische technieken omgezet naar puntenwolken en 3D modellen.

Zo’n 3D model kan de basis vormen voor BIM, 3D printing of virtuele (historische) reconstructies, restauraties, eventueel als voorbereiding tot werkelijke restauraties/reconstructies. Dit wordt geïllustreerd voor zowel kleinere erfgoedobjecten, als voor een totale site. Bij dit specifieke geval wordt dit gedemonstreerd aan de hand van de case van de grotendeels verdwenen pandgang.

De workshop wordt in de loop van het jaar nog op een viertal andere locaties georganiseerd.

Programma en inschrijven

Untitled Document