Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Seminaries > Promotiedag duurzame verlichting

Untitled Document
  

PROMOTIEDAG DUURZAME VERLICHTING[ Datum: 26 maart 2015 ]


Op donderdag 26 maart 2015 organiseren Groen Licht Vlaanderen en Energik vzw - samen met hun leden - de 9de editie van de Promotiedag Duurzame Verlichting.
Dit jaar sluit het evenement aan bij het ‘International Year of Light 2015’ onder de titel ‘Sustainable Lighting in Flanders 2015’ http://www.light2015.org/Home/Event-Programme/2015/Conference/Belgium---Sustainable-Lighting-in-Flanders-2015.html
Als locatie werd geopteerd voor Sportoase te Leuven (Philipssite).

“De timing zit goed voor duurzame verlichting,” klinkt het bij de organisatie. “Alle puzzelstukken vallen netjes in elkaar. Led is doorgegroeid tot een mature lichttechnologie, led komt steeds meer in beeld en lichtregelsystemen hebben hun nut bewezen om te besparen. Ook het optimaal gebruik van daglicht is doorgedrongen dankzij de koppeling met sensoren en controllers. Extra functionaliteiten rond monitoring, arbeidshygiëne, toegankelijkheid, veiligheid, commissioning, zorg, datatransfer, communicatie, onderhoud en nog veel meer kunnen toegevoegd worden aan onze verlichtingsinstallaties.”
Het Internet of Things (IoT) zal volgens de organisatie daarbij de poort vormen en aanleiding geven tot een nog slimmere en nog meer op mensen gerichte verlichting. “Met dit ‘International jaar van het licht 2015’ start dus in elk geval een nieuw tijdperk voor verlichting.”
Deze innovatieve thema’s zullen één voor één aan bod komen tijdens het seminargedeelte van dit lichtevenement, zowel voor toepassingen binnen onze gebouwen als voor toepassingen op het openbare terrein. De standhouders op de technologiebeurs zullen u daarbij kunnen informeren rond de toepasselijke producten, projecten en processen.
Reserveer 26 maart alvast in uw agenda en breng een bezoek aan de 9de editie van de ‘Promotiedag Duurzame Verlichting’. Het evenement past binnen het IWT-project Groen Licht Vlaanderen 2020, de verlichtingssector in transitie. De deelnemende standhouders maken deel uit van het Vlaams Innovatie Samenwerkingsverband – Consortium Groen Licht Vlaanderen of zijn lid bij Energik vzw.

Meer informatie vindt u binnenkort ook via www.groenlichtvlaanderen.be en www.energik.be, maar u kan steeds contact opnemen voor meer informatie.

Datum: donderdag 26 maart 2015
Locatie: Sportoase Leuven

Untitled Document