Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Seminaries > Studievoormiddag "De toekomst van de parochiekerken in Vlaanderen"

Untitled Document
  

Studievoormiddag "De toekomst van de parochiekerken in Vlaanderen"[ Datum: 20 oktober 2015 ]


Met beperkte publieke middelen en een dalend aanbod aan erediensten, moeten we als gemeenschap nadenken over de toekomst van de parochiekerken en bekijken welk gebruik, medegebruik of welke bestemmingen we er willen aan geven. Op deze studiedag in hartje Brussel worden nieuwe inzichten hieromtrent samengebracht en wordt een nieuwe website gelanceerd die 250 goeie voorbeelden verzamelt.

De toekomst van de kerkgebouwen in Vlaanderen hangt af van de mate en de wijze waarop we ze vandaag en morgen nog zullen gebruiken. Nu de publieke middelen schaarser worden en het aanbod aan erediensten versneld vermindert, moeten we als gemeenschap nadenken over de toekomst van dit erfgoed en bekijken welk gebruik, medegebruik of welke bestemmingen we er willen aan geven. Dit is een collectieve opgave. Het is niet alleen de taak van de kerk of de erfgoedzorg, maar de verantwoordelijkheid van de diverse maatschappelijke geledingen en lokale gemeenschappen.

De studiedag wil verantwoordelijken van steden, gemeenten en kerkbesturen, inspireren om het proces en de ombouw op een kwalitatieve manier aan te pakken. De Vlaams Bouwmeester wil samen met de andere publieke partners de maatschappelijk relevantie van deze opgave op de agenda zetten, het publieke debat erover aanjagen om uiteindelijk werk te maken van waardevolle realisaties.

Dinsdag 20 oktober, Brigitinnekerk, Brussel

van 9.30 uur tot 13.30 uur (programma vanaf 10 uur).

In De Oude Kapel en de Hall
Les Brigittines
Korte Brigittinenstraat 1
1000 Brussel
(op wandelafstand van station Brussel Centraal)

Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met dinsdag 13 oktober door het sturen van een mail naar linda.boudry@kcvs.be met vermelding van naam en organisatie.

Meer info

Untitled Document