Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Symposia > NCDAB colloquium: “Rioleringen”

Untitled Document
 •   

  NCDAB colloquium: “Rioleringen”


 • [Datum: 20/11/2015]


  Wat zijn de aandachtspunten? Wat zijn de actuele vereisten die de rioolbeheerder oplegt ? Waar loopt het fout in de vergunningsaanvragen ? Wat is de bijdrage van het overlegplatform VLARIO in deze problematiek? Op 20 november geeft het Nederlandstalig College van Deskundigen Architecten van België u hierop het antwoord.

  Riolering, een aspect van het bouwproces dat jarenlang stiefmoederlijk werd behandeld. Doorgaans verborgen onder de grond - wat niet weet, niet deert.

  De laatste jaren is er een ernstige evolutie en heeft de riolering van een gebouw meer en meer aandacht gekregen. De verplichting om huishoudelijk afvalwater te scheiden van regenwater heeft de ontwerpers verplicht nieuwe concepten uit te werken. De recuperatie van regenwater en vooral de bezinking van het regenwater op het eigen perceel vragen extra aandacht.

  Sinds 1 juli 2011 is de keuring van de privéwaterafvoer van woningen en gebouwen verplicht. Wat zijn de aandachtspunten? Wat zijn de actuele vereisten die de rioolbeheerder oplegt ? Waar loopt het fout in de vergunningsaanvragen ? Wat is de bijdrage van het overlegplatform VLARIO in deze problematiek?

  Na de uitvoering van de riolering volgt steeds de verplichte keuring. We laten een erkende keurder dit aspect toelichten.

  Tenslotte worden deskundigen vaak geconfronteerd met gebrekkige afvoerleidingen. Welke technieken zijn er op de markt om ondergrondse herstellingen uit te voeren zonder te breken of te graven? Wij voorzien tijdens dit colloquium een uitgebreide demonstratie van leidingrenovatie door onder meer de techniek van spraylining.

  Het NCDAB hoopt u te mogen verwelkomen op vrijdag 20 november 2015. Ontvangst om 13.00 u / aanvang om 13.30 u.

  Adres: DE LITZBERG , Hoeveweg 145 te DILSEN- STOKKEM
  Er is een shuttledienst vanaf het station van GENK voorzien.

  Inschrijvingen dienen te gebeuren vóór 17/11/2015, naar info@ncdab.be

  Meer info op www.ncdab.be


  Untitled Document