Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Tentoonstellingen > 30 jaar architectuur in Vlaanderen - De Wonderjaren in maquettes

Untitled Document
 •   

  30 jaar architectuur in Vlaanderen - De Wonderjaren in maquettes
 • [ nog tot 10/01/2016 ]


  Op 25 oktober opende de tentoonstelling '30 jaar architectuur in Vlaanderen - De Wonderjaren in maquettes' in CC Scharpoord Knokke-Heist. De opkomst was groot, de kritieken lovend. De Wonderjaren biedt een goed gedocumenteerd overzicht van drie decennia die uniek waren voor de Vlaamse architectuur.


  De tentoonstelling brengt 57 maquettes en tientallen foto’s bij elkaar van meer dan 70 projecten die de wonderjaren mee hebben vormgegeven. Ze biedt ook een uitgebreid overzicht van de toonaangevende figuren, feiten en gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan de florerende architectuurcultuur.

  In de expo reflecteren prominente architecten uit die periode over hun wonderjaren: "Eind jaren '90 kregen we een Vlaams bouwmeester. Het is onder meer door zijn invloed dat kwalitatieve hedendaagse architectuur meer zichtbaar werd in Vlaanderen én in het buitenland", aldus bOb Van Reeth. Een tijdlijn loopt als rode draad doorheen de tentoonstelling.

  Tekst, foto’s, video-interviews en maquettes bieden een overzicht van figuren, feiten en gebeurtenissen die de afgelopen dertig jaar hun stempel hebben gedrukt op de architectuurcultuur in Vlaanderen. De maquettes werden opgespoord en geïnventariseerd door de medewerkers van het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en het Vlaams Architectuurinstituut.

  Je kan de tentoonstelling Dertig jaar architectuur in Vlaanderen - De Wonderjaren in maquettes nog tot 10/01/2016 bezoeken in Cultuurcentrum Scharpoord Knokke-Heist.

  Foto: Stijn Bollaert, Belgisch paviljoen expo 1992 Sevilla, dmt architecten


  Untitled Document