Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Tentoonstellingen“OFFICE Kersten Geers David Van Severen. Everything Architecture”

Untitled Document
 •   

  “OFFICE Kersten Geers David Van Severen. Everything Architecture”
 • 4 maart – 29 mei '16


  In “OFFICE Kersten Geers David Van Severen. Everything Architecture” tonen architecten Kersten Geers en David Van Severen een overzicht van hun werk en dat van verwante artiesten in een geordend veld van objecten: maquettes, tekeningen, schilderijen, foto’s en sculpturen gaan in dialoog in de antichambres van het Paleis voor Schone Kunsten.

  Het internationaal vermaarde Brusselse bureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen (opgericht in 2002) staat bekend om zijn eigenzinnige architectuur, waarin realisaties en theoretische projecten naast elkaar staan. De projecten zijn direct en ruimtelijk, en sterk verankerd in de architectuurtheorie. Het bureau brengt architectuur terug tot zijn essentie en zijn meest oorspronkelijke vorm: met een beperkte set aan geometrische basisregels wordt een kader uitgezet waarbinnen het leven zich kan afspelen in al zijn complexiteit.

  “Everything Architecture” vertrekt vanuit de stelling dat elk product van het bureau als een project op zich moet beschouwd worden. In de tentoonstelling worden maquettes, tekeningen en perspectieven van diverse OFFICE-projecten als quasi individuele objecten in de ruimte geplaatst en manier in relatie gebracht met een reeks kunstwerken, die nauw verwant zijn aan de geest en taal van het bureau. In dit veld van objecten staan sculpturen als compagnons de route van de architectuurproductie van OFFICE. Schilderijen en foto’s versterken of doorbreken de verschillende perspectieven van de antichambres en gaan op zoek naar dialoog.

  Praktische informatie
  Datum: 4 maart – 29 mei ‘2016
  Plaats: Paleis voor Schone Kunsten, Antichambres
  Catalogus: Compendium, Walther König & BOZAR BOOKS, Engels
  Info & tickets www.bozar.be
  Coproductie: Arc en rêve (Bordeaux), AA Gallery
  Bron: Bozar
  © Kersten Geers David Van Severen

  Untitled Document