Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > TentoonstellingenExpo Mies van der Rohe Award 2015 - Leuven 2015

Untitled Document
 •   

  Expo Mies van der Rohe Award 2015 - Leuven
 • 14 april t.e.m. 29 mei


  Wie de tentoonstelling Mies van der Rohe Award 2015 vorige herfst in Bozar heeft gemist, krijgt een tweede kans, want Stad en Architectuur vzw brengt deze lente deze prestigieuze tentoonstelling naar het M – Museum Leuven. De Mies van der Rohe Award is wereldwijd de meest bekende en prestigieuze architectuurprijs van Europa.


  Om de twee jaar bekronen de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe indrukwekkende bouwprojecten die bijdragen aan de uitstraling van Europa. De tentoonstelling focust op een selectie van 40 recente projecten en geeft je zo een kritisch overzicht van de hedendaagse architectuur in Europa. Schaalmodellen, schetsen, video’s met interviews en soundscapes helpen je een concreet beeld te vormen van de nieuwe lichting gebouwen.

  Ereplaats gaat dit jaar naar het nieuwe concertgebouw van Szczecin in Polen van architecten Barozzi/Veiga. De Emerging Architect Prize werd uitgereikt aan de Catalaanse studio ARQUITECTURA-G voor hun werk aan Luz House. Ook een Belgisch project, Hostel Wadi in Kasterlee van Studio Secchi/Viganò, maakt deel uit van de tentoonstelling. Dit jaar werden 420 projecten genomineerd voor de award, het hoogste aantal ooit. De award werd in het verleden gewonnen door Rem Koolhaas en de onlangs overleden Zaha Hadid.

  Vernissage en openingslezing op woensdag 13 april om 20u, Forum M - Museum Leuven

  Paola Viganò van Studio Secchi/Viganò uit Milaan spreekt over het Hostel Wadi in de Hoge Rielen (Kasterlee), één van de nominaties van de Award. De manier waarop de jeugdherberg omgaat met de natuurlijke omgeving is kenmerkend voor de ontwerphouding van Paola Viganò om stedelijkheid te verweven met natuur. Niet concentratie en grote structuren bepalen de ruimte, maar kleinschaligheid, puntsgewijze ingrepen en decentrale voorzieningen.
  inschrijvingen@stadenarchitectuur.be

  Lees meer op over deze tentoonstelling op www.stadenarchitectuur.be

  Untitled Document