Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Tentoonstellingen > Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale Brugge 2015

Untitled Document
 •   

  HEDENDAAGSE KUNST EN ARCHITECTUUR TRIËNNALE BRUGGE 2015
 • [ 20/05/2015 - 18/10/2015 ]


  In de voetsporen van de Triënnales uit de jaren ’60-’70 (van vorige eeuw), zet de Stad Brugge een gloednieuwe Triënnale op voor hedendaagse kunst en architectuur in de publieke ruimte van de historische binnenstad. Graag nodigen we u uit op deze exclusieve tentoonstelling.


  Van 20 mei tot 18 oktober 2015 kunnen bezoekers genieten van een reeks ingrijpende kunstwerken bedacht door internationale topkunstenaars en architecten zoals Song Dong (CH), Atelier Bow-Wow (JPN), Studio Mumbai (IND), Vibeke Jensen (NOR), Nathan Coley (GB), Nicolas Grenier (CAN), Daniël Dewaele (BEL), etc. De kunstenaars en architecten gaan in dialoog met het unieke Brugse erfgoed en haar rijke geschiedenis onder de invalshoek van de actuele globale verstedelijking, hét thema van de Triënnale.

  Dit imposant en grensverleggend kunstproject daagt ons uit om verder te denken dan onze neus lang is. De Triënnale vindt plaats in een tijd die beheerst wordt door een sterke bevolkingstoename en snelgroeiende steden. Om de vraagstelling over de thematiek van de verstedelijking te verscherpen stelt de Triënnale de fictieve vraag: wat kunnen de gevolgen zijn voor het huidige Brugge indien de 5 miljoen jaarlijkse toeristen hier plots blijven wonen?
  Dan wordt Brugge eensklaps een snelgroeiende multiculturele megapolis, met alle mogelijkheden en uitdagingen die daarbij horen. Het zou onvermijdelijk leiden tot problemen met huisvesting, ecologie, mobiliteit en energie, maar tegelijkertijd een enorme dynamiek op gang brengen en de stad doen bruisen van culturele diversiteit en menselijk potentieel.

  In totaal werken meer dan veertig kunstenaars, architecten, wetenschappers en beleidsmakers uit binnen- en buitenland rond het thema van de Triënnale. Het resultaat kan u bewonderen van 20 mei tot 18 oktober 2015 aan de hand van 15 kunstwerken in openlucht en 3 indoortentoonstellingen verspreid in de binnenstad. Een randprogramma en educatief aanbod versterken deze reeks nieuwe verhalen over Brugge als tijdelijke imaginaire megapolis.

  De Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale is een initiatief van Stad Brugge georganiseerd door Brugge Plus i.s.m. Musea Brugge en Cultuurcentrum Brugge.

  Voor groepen werd het volgende aanbod uitgewerkt:

  Bezoek de Triënnale met uw vereniging, bedrijf of vrienden en familie.
  Een gids neemt u mee langsheen een selectie van kunstwerken in openlucht op het parcours. Ontdek op deze rondleiding het verhaal achter de kunstwerken binnen het unieke kader van de stad Brugge.

  De kunstwerken staan verspreid op een noord-zuid as in de stad.

  - Rondleiding Noord met kunstwerken van o.a. Anne Senstad, Romy Achituv, Nicolas Grenier, Atelier Bow-Wow…
  - Rondleiding Centrum met kunstwerken van o.a. Nathan Coley, Studio Mumbai, Vibeke Jensen, Rainer Ganahl…
  - Rondleiding Zuid met kunstwerken van o.a. Tadashi Kawamata, Daniël Dewaele, Song Dong…


  PRAKTISCH
  Aanbod vanaf 27 mei 2015
  Talen (volgens beschikbaarheid): Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans
  Maximaal 20 personen per groep
  Prijs: 75 euro
  Duur: +/- 2u
  Wanneer: maandag tot zondag

  Info & reservatie vanaf 15 februari
  +32 (0)50 44 46 46
  toerisme.reserveringen@brugge.be
  Reservaties minimum 7 dagen vooraf

  www.triennalebrugge.be

  Untitled Document