Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Tentoonstellingen > Levensecht. De performantie van de moderne stad

Untitled Document
 •   

  Levensecht. De performantie van de moderne stad
 • [ nog tot 10/01/2016 ]


  Levensecht. De performantie van de moderne stad brengt het verhaal van vijf modernistische steden. Wie het verhaal van steden als Casablanca, Chandigarh of Brasilia nog vanop de eerste rij wil meemaken moet er snel bij zijn, want op 13 december vindt de laatste rondleiding plaats.


  Met originele én nieuwe maquettes, authentieke plannen en uniek fotomateriaal krijg je een mooi overzicht én een grondige analyse van moderne stedenbouw in de jaren 1950-60. Voor wie het verhaal van steden als Casablanca, Chandigarh of Brasilia op de eerste rij wil meemaken, organiseert het VAi in samenwerking met Antwerpen Averechts een reeks rondleidingen. Op 13 december vindt de laatste rondleiding plaats.

  Levensecht benadrukt het vermogen van de moderne architectuur om veranderingsprocessen toe te laten, zonder een aantal oorspronkelijke kwaliteiten te verliezen. Volgens curator Tom Avermaete zijn de naoorlogse moderne steden in staat om die veranderende individuele en collectieve praktijken een plek te geven. Ze kunnen dit door de architecturale keuzes die aan hun grondslag liggen, waaronder materialen, typologieën, stedelijke morfologie en het karakter van de publieke ruimtes. De tentoonstelling gaat in op bekende moderne steden als Chandigarh, Casablanca en Brasilia, maar onderzoekt dit fenomeen ook bij minder gekende naoorlogse ensembles in Stockholm, Parijs en Berlijn. Naast origineel archiefmateriaal maken maquettes, foto's en films het adaptief vermogen tastbaar.

  Een bezoek brengen aan de tentoonstelling Levensecht. De performantie van de moderne stad kan nog tot zondag 10 januari 2016 in deSingel in Antwerpen. Wil je deelnemen aan de rondleiding op 13/12? Reserveer dan via tickets@desingel.be

  De tentoonstelling Levensecht. De performantie van de moderne stad is een organisatie van het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel.

  Untitled Document