Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Tentoonstellingen > Pop-up expositie: Aan de andere kant - wonen in Tilburg & Turnhout

Untitled Document
 •   

  POP-UP EXPOSITIE: AAN DE ANDERE KANT - WONEN IN TILBURG & TURNHOUT • [ Datum: 29/11/2014 – 30/11-2014 – 10/12/2014 – 11/12/2014 ]


  Tilburg en Turnhout hebben dezelfde zandgrond, dezelfde natuurlijke begroeiing, de mensen hebben een gelijkaardige inborst en hetzelfde geloof. Toch wonen we anders aan de andere kant van de grens. Voor architectuurcentra CAST (Tilburg) en AR-TUR (Turnhout) bracht fotograaf Paul D’Haese het wonen in beide steden op eigenzinnige wijze in beeld.

  pop-up expo in woning Parkwijk Turnhout

  Een weekend lang nestelt AR-TUR zich in een woning in de Parkwijk in Turnhout, beschikbaar gesteld door huisvestingsmaatschappij de ARK. Deze sociale woonwijk met bijzondere architectuur is een van de locaties die Paul D’Haese fotografeerde. Zijn beelden leiden u door de kamers van het huis. Ook presenteert AR-TUR een cahier en architectuurkaart Wonen in de Kempen. Rond de keukentafel gaan we in gesprek. De koffie staat klaar.

  29 en 30 november, 12.00 – 17.00 uur

  expositie, woning Elandersplantsoen 1, Turnhout

  zaterdag 29 november, 14.00 uur

  opening expo en presentatie Cahier en Architectuurkaart Wonen in de Kempen

  zondag 30 november, 14.00 uur

  rondleiding door de Parkwijk, met uitleg over de architectuur van de Turnhoutse School (vooraf inschrijven)

  expo en reflectie in Tilburg

  In Tilburg praten we naar aanleiding van de tentoonstelling verder, om zo nuance aan te brengen in het debat over het verschil tussen de Nederlandse en Vlaamse visies op woningbouw. CAST nodigt twee architecten uit: van beide zijden van de grens één. Allebei hebben ze ervaring met het werken in Nederland en Vlaanderen. In gesprek met elkaar en het publiek reflecteren zij op de verschillen en overeenkomsten. Wat kunnen Nederland en Vlaanderen van elkaar leren wanneer regelgeving, cultuur en esthetiek in woningbouw worden vergeleken? Meer informatie en aanmelden: www.castonline.nl.

  10 en 11 december, 12.00 – 17.00 uur

  expositie in CAST mobiel, terrein Deprez, Lange Nieuwstraat 172-174

  11 december, 19.00 – 21.00 uur

  expositie en reflectie, Deprez gebouw, Lange Nieuwstraat 172-174

  lees meer / inschrijven rondleiding Parkwijk

  Untitled Document