Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Tentoonstellingen‘Van verbeelding tot stad’ legt verborgen mechanismen achter zichtbare stad bloot

Untitled Document
 •   

  ‘Van verbeelding tot stad’ legt verborgen mechanismen achter zichtbare stad bloot
 • 16.03.2016 tot 05.06.2016


  In de tentoonstelling 'Van verbeelding tot stad' tonen het Vlaams Architectuurinstituut en de faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen projecten die het tastbare resultaat zijn van ontwerponderzoek, toegepast op de stadsregio Antwerpen.

  De faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen gaat in deze tentoonstelling op zoek naar de mechanismen die de stad bedenken, verbeelden, vormgeven. De stad bestaat als een evidentie, maar het intense ontwikkelingsproces blijft vaak verborgen. Achter de zichtbare stad schuilt een laboratorium waar een constante kennisoverdracht en ontwikkeling plaatsvindt.

  Van verbeelding tot stad toont projecten die het tastbare resultaat zijn van ontwerponderzoek, toegepast op de stadsregio Antwerpen. Architectuur verschijnt in de ontwerpvoorstellen als fundament én als verschijning van de stad.

  Zes Antwerpse stadsdelen zoals de Seefhoek, het oude havengebied en de Meir worden onder de loep genomen en ondergaan een hypothetische transformatie.

  De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 16 maart tot 5 juni in de Wandelgangen van deSingel.

  Bron: VAi


  Untitled Document