Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Varia > Integreer je 3D-bouwtekening in het 3D-model van de Stad Gent

Untitled Document
  

Integreer je 3D-bouwtekening in het 3D-model van de Stad Gent


[ Datum: 20 tot 24/10/2015 ]

Van 20 tot 24/10/2015 organiseert Stad Gent een “Multi-D event” waarbij Multi-D staat voor 3D en méér-D. Tijdens het event wordt ook het 3D-internet-portaal van de Stad Gent - een Belgische primeur - gelanceerd bij het grote publiek.
Als eerste stad in ons land keurde Gent een richtlijn goed waarbij architecten hun nieuwe projecten digitaal in 3D kunnen inpassen. Een 3D-architectuurtekening in het stadsmodel zal een rechtstreekse link naar de website of mailadres van de architect bevatten. De burger die in het 3D-portaal rond navigeert kan op die manier rechtstreeks in contact komen met de architect.

Het digitaal formaat waarin de 3D-tekening wordt aangeleverd is willekeurig. De buitenschil van een architectuurproject volstaat, maar een architect die ook het interieur aanlevert, laat toe om binnen het 3D-web-portaal van de Stad ook door het interieur te navigeren. De 3D-C.A.V.E. (Computer Aided Virtual Environment) van de Stad Gent is ook te gebruiken door architecten samen met hun klanten, om bijna levensgroot in een architectuurproject rond te wandelen. Deze 3D-C.A.V.E. staat in AC Portus, Keizer Karelstaat 1, 9000 Gent. Tijdens de Multi-D eventweek van oktober zal het 3D-portaal aan de pers worden voorgesteld. Wees er daarom als eerste bij om je 3D-tekening in te passen. Noteer alvast de avond van donderdag 22/10/2015 in je agenda. Want dan worden architecten speciaal uitgenodigd om te komen genieten van het Multi-D event. Wie langskomt ontvangt een gratis boek : “Mijn gemeente in meerdere dimensies, inspiratie uit het EFRO-project Gent 3D, in 4de dimensie” en kan kennismaken met diverse innovatieve 3D-technologie.

Wie bereid is zijn 3D-tekening in te passen kan rechtstreeks contact opnemen met de Gentse 3D-coördinator architect en ruimtelijk planner mario.matthys@stad.gent

Het uitgebreide programma van het Multi-D event is beschikbaar op www.gent.be/gent3D.

Untitled Document