Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Varia > Architectuurcafé "Stad en Water"

Untitled Document
  

ARCHITECTUURCAFE STAD EN WATER


[ Datum: 25 november 2014 ]


In de loop van het najaar organiseert BvA twee architectuurcafés binnen het thema “Urban by Nature”.


BVA liet zich hiervoor inspireren door de zesde editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam eerder dit jaar. De architectuurcafés zullen immers telkens een aspect van het stedelijke metabolisme behandelen teneinde de ontwerpers vanuit de verschillende debatten inzicht te geven in het stedelijke ecosysteem.

Het eerste architectuurcafé onder de titel: "Stad en water" vindt plaats op dinsdag 25 november vanaf 19.00 uur in Congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen.

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot - zaal Alcazar
Van Beethovenstraat 8-10, 2800 Mechelen
Klik hier voor het liggingsplan

Programma:

19u00    Ontvangst en registratie

19u30    ‘Water: knelpunt of potentie? door Sylvie Van Damme

Sylvie Van Damme is geografe, ruimtelijk planner en doctor in de Stedenbouw en de Ruimtelijke Planning. Ze is verbonden aan de Vakgroep Architectonisch Ontwerp van de School of Arts van Hogeschool Gent en tevens voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning.

20u00    Rol van water binnen ecosystemen in de stad door Luc Wallays

Luc Wallays is landschapsarchitect en ruimtelijk planner. Hij is afgevaardigd bestuurder van ontwerpbureau OMGEVING en verantwoordelijk voor de stedenbouw-kundige projecten en de inrichtingsplannen publieke ruimte. In het bureau wordt interdisciplinair gewerkt aan stedenbouwkundige studies en inrichtingsplannen.

Water als leefbaar ecosysteem Regenwater als integraal onderdeel van het ontwerp Tal van creatieve oplossingen om hemelwater op te vangen en te bufferen worden geïllustreerd aan de hand van concrete cases

21u00    Debat

Aansluitend is er een debat met volgende panelleden:

  • Sylvie Van Damme
  • Luc Wallays
  • Gust Van Thillo, departementshoofd Stedelijke Infrastructuur Mechelen

Moderator van het debat is architect Herman Bogaerts.

21u30     Nabespreking bij een hapje en een drankje

Inschrijvingen:

Reserveren kan via onderstaande link.

Leden van BVA, studenten architectuur en stagiair architecten nemen gratis deel, maar inschrijven is wel noodzakelijk. Niet-leden betalen 10 €. Hun inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling op het rekeningnr. BE40 7330 3280 8763 - BIC code KREDBEBB van BVA met vermelding van "Architectuurcafé Stad en Water". Na verwerking van de gegevens wordt uw inschrijving per email bevestigd.

Bij eventuele annulatie wordt er niet teruggestort, maar vervanging van de ingeschreven deelnemer is wel mogelijk.

Gelieve ons minstens 3 dagen op voorhand te verwittigen indien u wegens onvoorziene omstandigheden toch niet kunt aanwezig zijn. Wegblijvers die niet tijdig verwittigen, zullen een kostennota van 25 euro ontvangen. Dit geldt ook voor de leden. Klik hier voor het inschrijvingsformulier

Hebt u problemen bij het inschrijven, bel op het nr. 02 512 25 78 (druk 1).


Untitled Document