Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Varia > Crematorium Hofheide in Holsbeek wint provinciale architectuurprijs

Untitled Document
  

Crematorium Hofheide in Holsbeek wint provinciale architectuurprijs


[ 15/11/2015 ]

Het Crematorium Hofheide in Holsbeek is de winnaar van de Vlaams-Brabantse provinciale architectuurprijs `Patrimonium voor de toekomst' 2015. De architecten Coussée & Goris ontwierpen in samenwerking met de Spaanse RCR-Architecten een uniek gebouw voor Vlaanderen.


De provinciale architectuurprijs focust op openbare, publieksgerichte en bedrijfsgebouwen. Zowel nieuwbouw-, renovatie- als restauratieprojecten kwamen in aanmerking. Het resultaat van de oproep waren 30 erg diverse inzendingen, zoals scholen, sociale huizen, gemeenschapscentra, bedrijven, kantoren en winkels.

Op advies van de jury kende de provincie Vlaams-Brabant de prijs toe aan de bouwheer en de ontwerpers van het Crematorium Hofheide in Nieuwrode (Holsbeek), de architecten Coussée & Goris uit Gent en het Spaanse RCR-Architecten.

`Met de architectuurprijs willen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het bouwen op ons grondgebied', zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. `Op de vraag of een prijs in deze het verschil kan maken, valt geen eenduidig antwoord te geven. Maar de discussie en kritische reflectie over wat goede architectuur dan wel kan zijn, is een noodzakelijke eerste stap om tot kwaliteitsverbetering te komen.

Naar aanleiding van de architectuurprijs verschijnt ook een publicatie over het winnende en 7 andere geselecteerde projecten.

De prijsuitreiking en de voorstelling van de publicatie vinden plaats op zondag 15 november om 15.30 uur in het winnende project.

Adres: Crematorium Hofheide, Jennekensstraat 5 in Nieuwrode (Holsbeek)

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/architectuurprijs

Foto: Verhofsté

Untitled Document