Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Varia > Architectuurreis UK Midlands

Untitled Document
  

Architectuurreis UK Midlands


[ Datum: 21 tot 23/10/2015 ]

Van 21 tot 23 oktober neemt Architectuurwijzer je mee naar het (post)industriële hart van Engeland. Samen verkennen we het bijzondere landschap van de Midlands met zijn vele restanten van de industriële revolutie. Hoogtepunten van de driedaagse reis zijn de Monsal Trail, een beschermde historische landschapsroute, enkele projecten van de hedendaagse topbureaus Caruso St John en een viertal vroeg- en laatmoderne Engelse klassiekers.
We vertrekken in industriestad Charleroi met het vliegtuig naar industriestad Manchester. Met een bus maken we een lus zuidwaarts door de Midlands, met tussenstops in Walsall, Cambridge, Nottingham en het Derbyshire Peak District (Monsal Trail). Mis deze afspraak met het ware Engeland - tegelijkertijd historisch, grauw, groen en architectonisch verfijnd – zeker niet!

De befaamde Monsal Trail verenigt een verlaten treintraject - inclusief typerende tunnels en bruggen - met natuur. Vandaag is het een landschapspark dat erg populair is bij wandelaars en fietsers.

Op het bezoekersmenu staan het Nottingham Contemporary en de New Art Gallery in Walsall - beiden van Caruso St John. Elk op hun manier brengen ze vernieuwing en traditie ongekunsteld en met een bijzonder oog voor detail samen. Het project van WWMA doet dat als herbestemming van een ruïne zelfs heel erg direct.

Het D10-gebouw (1932) van Owen Williams, in Nottingham gebouwd voor farmaciereus Boots, is zowat hét Engelse equivalent van de Van Nellefabriek. Met zijn karakteristieke paddenstoelconstructie is het één van de bekendste industriegebouwen ter wereld.

Daarnaast bezoeken we op de universitaire campus van Cambridge enkele laatmoderne klassiekers zoals de bakstenen toevoeging aan de architectuurfaculteit (1958) en de rationele Harvey Court studentenhuisvesting (1962) van Colin St John Wilson. Ook de vroeg-contextualistische bibliotheek van de geschiedenisfaculteit (1968) van James Stirling & Michael Wilford staat op het programma.

Praktisch Deze reis is bedoeld voor architecten maar ook niet-architecten kunnen mee aan een aangepaste prijs. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar.

Datum:
• vertrek: woensdag 21 oktober 7u00, Charleroi Airport
• terug: vrijdag 23 oktober 21u30, Charleroi Airport

Prijs: 475 euro op basis van een tweepersoonskamer

Inbegrepen in de prijs:
• verplaatsingen heen en terug en ter plaatse met de bus
• 2 overnachtingen met ontbijt
• inkomgelden en gidsen

> Meer info & reserveren

Untitled Document