Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Varia > Oproep aanmeldingen Dag van de Architectuur 11 oktober 2015

Untitled Document
  

OPROEP AANMELDINGEN DAG VAN DE ARCHITECTUUR 11 OKTOBER 2015


[ Datum: 11/10/2015 ]

Op 11 oktober worden naar tweejaarlijkse gewoonte in heel Vlaanderen en Brussel gebouwen opengesteld of kan je deelnemen aan interessante activiteiten.

Het Vlaams Architectuurinstituut koos als thema van de Dag van de Architectuur 2015: Architectuur maak je mee. Meemaken in de betekenis van ‘co-creëren’. Immers: geen opdracht zonder bouwheer, een gebouw zonder bouwers, geen toelating zonder bestuurders, geen draagvlak zonder burgers. En last but not least: geen architectuur zonder architect. Steeds meer is architectuur het resultaat van co-creatie, van samen-maken. Een architectuurproject bestaat niet zonder gedeeld engagement.

De Dag van de Architectuur is ook bij uitstek een kennismaking met de beleveniswaarde van architectuur: meemaken in de betekenis van ‘beleven’. Door goede bouwkunst mee te maken voelt de bezoeker haast aan den lijve de meerwaarde van een kwaliteitsvolle architectuur. Die ongedwongen betrokkenheid werkt bovendien aanstekelijk. Zo maakt de belevenis van de Dag van de Architectuur niet alleen de bezoeker zelf, maar ook familie, vrienden en kennissen tot potentiële bouwheren, partners in creatie.

Organisaties of personen die hun gebouw willen openstellen of organiseer je een niet te missen activiteit met architectuur in een prominente rol? Meld je dan aan.

Meer info: http://vai.be/nl/nieuws/oproep-dag-van-de-architectuur-11-oktober-2015

Untitled Document