Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > VariaEcobouwers Opendeur

Untitled Document
  

ECOBOUWERS OPENDEUR[ 1-2 november 2014 en 8-11 november 2014:]


Ecobouwers Opendeur is een jaarlijks initiatief van Bond Beter Leefmilieu en vindt dit jaar voor de 17de maal plaats. Tijdens twee opendeurweekends op 1 & 2 november en op 8, 9, 10 & 11 november brengen zij kandidaat (ver)bouwers in contact met ervaren en energiebewuste bouwheren.


Wat is Ecobouwers Opendeur?
Bond Beter Leefmilieu organiseert elk jaar het evenement Ecobouwers Opendeur. In 2014 zijn we aan de 17de editie toe. Ecobouwers Opendeur gaat dit jaar door van 1 tot 11 november. Tijdens deze opendeurdagen kom je alles te weten over bouwen met aandacht voor energiezuinigheid en duurzame materialen. De focus ligt op de bouwheer: waarom kiezen voor energiezuinig of duurzaam bouwen? Hoe begin je er aan? Waar moet je op letten?

Geen verkoopspraatjes maar echte ervaringen
Tijdens de campagne kan je gratis binnenkijken in meer dan 150 lage-energiewoningen, passiefhuizen en bio-ecologische woningen. Geen verkoopspraatjes, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. De eigenaars van de woningen verzorgen, al dan niet samen met hun architect, aannemer of installateur, de rondleiding. Zij tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Zij geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je hoort ook alles over de gebruikte materialen en de samenwerking met de bouwpartners.

Wat mag je verwachten?
Je krijgt in kleine groepjes gedurende een tweetal uur een warm onthaal bij de mensen thuis. Geen vrijblijvend binnen en buiten lopen, maar een gemoedelijke babbel met andere milieubewuste kandidaat (ver)bouwers. Je kan kiezen uit een brede waaier van woningen: bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad. Wil je een houtskelet in opbouw gaan bekijken of eens binnenpiepen in een volledig afgewerkt passief appartement? Er is altijd wel een interessant bouwproject in jouw buurt dat de deuren openstelt.

Zelf je huis openstellen?
Woon je zelf in een energiezuinige woning en wil je graag je verhaal vertellen aan toekomstige bouwers? Laat het ons weten : wij horen graag meer over je bouwproject en helpen je op weg om je lage-energiewoning op onze website te zetten. Lees hier naar welke woningen we op zoek zijn >>>

Meer weten?
Wat is een passiefhuis? Wat betekenen de verschillende logo's bij de woningen? Lees hier onze verklarende woordenlijst >>>


Untitled Document