Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Varia > Finissage Mies Van Der Rohe Award – Ijslandse avond

Untitled Document
  

FINISSAGE MIES VAN DER ROHE AWARD - IJSLANDSE AVOND


[ Datum: 27 november 2014 ]


Stad en Architectuur organiseert samen met de Ambassade van Ijsland in Brussel en M - Museum Leuven een Ijslandse avond in aanwezigheid van de Ambassadrice van Ijsland, de directeur en de architect van het Harpa Concertgebouw en Conferentiecentrum in Reykjavik, winnaar van de Mies van der Rohe Award 2013.


FILMVERTONING

‘HARPA from dream to reality’ (Margrét Jónasdóttir, 2011, 70’, productie Sagafilm) Een documentaire over de constructie van het Harpa Concertgebouw en Conferentiecentrum.

NAGESPREK

‘Reflectie over het belang van Harpa als een symbool van een culturele identiteit’ Juryvoorzitter van de Mies van der Rohe Award, Wiel Arets, sprak lovend: “Harpa wist de mythologie van een natie, Ijsland, onsterfelijk te maken. Het land deed er welbewust alles aan om midden in de Grote Recessie een hybride cultureel gebouw neer te kunnen zetten. Dit project geeft een identiteit aan een gemeenschap, die lang gekend staat om haar sagen, met een belangrijke boodschap aan de wereld en het Ijslandse volk door de realisatie van een oude droom.”

DEELNEMERS PANEL

Halldór Guðmundsson, directeur van Harpa
Sigurður Einarsson, architect van Batteríið architects
Luc Delrue, directeur van M – Museum Leuven
Pieter T’ Jonck, moderator

Gratis toegang maar beperkte capaciteit. Gelieve in te schrijven via info@stadenarchitectuur.be

De tentoonstelling wordt één week verlengd! Nog tot 7 december kan je in M – Museum Leuven de tentoonstelling European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 1988-2013 bezoeken. Stad en Architectuur brengt met deze tweejaarlijkse prijs een topverzameling van opvallende hedendaagse architectuurprojecten samen. De Award is de meest prestigieuze prijs voor Europese hedendaagse architectuur.

EXPO > 10.10 t/m 07.12.2014 | M – Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
OPENINGSTIJDEN ma-zo 11u – 18u / do 11u-22u / woensdag gesloten
ORGANISATIE Stad en Architectuur i.s.m. de Ambassade van Ijsland in Brussel, Fundació Mies van der Rohe en M – Museum Leuven
INFO t.+32(0)16 222239 / www.stadenarchitectuur.be / www.mleuven.be


Untitled Document