Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Wedstrijden > Opzoek naar het gebouw van de toekomst

Untitled Document
  

OPZOEK NAAR HET GEBOUW VAN DE TOEKOMST[ Deadline: 16/03/2015 - 23/04/2015 ]

Wie wordt de opvolger van de ’s Hertogenmolens in Aarschot?
De provincie Vlaams-Brabant gaat voor haar tweejaarlijkse architectuurprijs op zoek naar duurzame en creatieve openbare, publieksgerichte en bedrijfsgebouwen.


Herbestemmings-, nieuwbouw-, restauratie- of renovatieprojecten die gerealiseerd werden op het grondgebied van Vlaams-Brabant tussen 31 maart 2011 en 23 april 2015 komen in aanmerking voor de architectuurprijs van de provincie Vlaams-Brabant.
De basisvoorwaarde voor de prijs is het duurzaam en creatief omgaan met de context.
De architect én de bouwheer van het winnende project worden beloond met een geldprijs van elk 3.500 euro. Daarnaast worden een aantal belangwekkende projecten geselecteerd voor een publicatie.

‘Naast de bouwtechnische en creatieve inspanningen willen we vooral dat het winnende project aandacht besteedt aan de context, het verhaal van de plek, en hier respectvol en duurzaam op inspeelt. Zeker in een drukbewoonde provincie als Vlaams-Brabant is bij elke architecturale realisatie een creatieve dialoog met de omgeving nodig. De provincie wil dan ook kwaliteitsvolle architectuur op haar grondgebied bekronen, in de kijker stellen en stimuleren’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur en erfgoed.

Praktisch:
Deelnemen kan tot uiterlijk 23 april 2015.
Kandidaten moeten een deelnemingsdossier (digitaal en per post) indienen bij de provinciale dienst erfgoed, Provincieplein 1 te 3010 Leuven – erfgoed@vlaamsbrabant.be
Meer info: www.vlaamsbrabant.be/architectuurprijs

De vorige winnaar in deze categorie (2011) was de herbestemming, restauratie en uitbreiding van de ’s Hertogenmolens in Aarschot van noAarchitecten.

Untitled Document