Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > WedstrijdenOproep: Kandidaturen Kunstenaars voor Laureaat van de Academie

Untitled Document
  

Oproep: Kandidaturen Kunstenaars voor Laureaat van de Academie


Deadline: 30 april 2016

Beloftevolle kunstenaars tot 45 jaar met werk van hoge kwaliteit komen dit jaar in aanmerking voor “Laureaat van de Academie” de meest prestigieuze prijs die wordt uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Deze prijs komt met een geldbedrag van € 10 000.

De Academie kent jaarlijks vier prijzen toe aan jonge, beloftevolle onderzoekers en kunstenaars, waarvan de hoofdactiviteit in Vlaanderen gesitueerd is, nl.:

• een prijs van de Klasse van de Natuurwetenschappen, in alle disciplines

• een prijs van de Klasse van de Menswetenschappen, afwisselend in de categorie cultuurwetenschappen (oneven jaren) en gedragswetenschappen (even jaren)

• een prijs van de Klasse van de Kunsten, afwisselend in de categorie van de kunstwetenschappen, kunstkritiek en musicologie (oneven jaren) en in de scheppende kunsten (muziekcomposities, architectuur, beeldende kunsten en andere) (even jaren).

• een prijs van de Klasse van Technische Wetenschappen voor onderzoekers in alle disciplines van de technische en toegepaste wetenschappen.

Dit jaar wordt de prijs uitgereikt binnen de scheppende kunsten: beeldende kunst, architectuur, muziekcompositie…

De deadline voor de kandidaatstelling is 30 april 2016. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vindt u op www.kvab.be

Untitled Document