Untitled Document

Home > Voor de bouwheer > Bouwen met een architect > Uw architect kiezen

Untitled Document
 •   

  UW ARCHITECT KIEZEN

 • De snelste en eenvoudigste manier om een architect te vinden, is de Gouden Gids raadplegen. De kans dat u de architect van uw dromen vindt, wordt echter groter als u grondiger te werk gaat.

  Informeer bij familieleden, vrienden, kennissen, collega's en vaklui naar hun ervaringen met hun architect. Ga woningen bekijken die door hem of haar ontworpen zijn. Doorblader tijdschriften en andere publicaties, zoek naar woningen die u bevallen. Hou uw ogen open als u de baan op gaat en ga eventueel aanbellen als u een woning ziet die u bevalt om de naam van de architect te vragen. De meeste bouwheren zijn blij met een positieve belangstelling en zullen u graag meer vertellen. Zij kunnen u vertellen hoe de samenwerking met hun architect verlopen is en hoe hij te werk gaat. U kunt ook deelnemen aan initiatieven ter promotie van kwaliteitsvolle architectuur zoals "Mijn Huis, Mijn Architect" en "De Renovatiedag".

  Een andere vraag die u zich moet stellen is of u met een groot architectenbureau of met een individueel werkende architect aan de slag wil. Grotere bureaus kunnen bijvoorbeeld zelf voor een ingenieursstudie instaan, wat interessant is als u voor een meer ingewikkelde constructie kiest. Met een individuele architect hebt u meer kans op persoonlijk contact en persoonlijke service. Kiezen voor een architect uit de streek kan ook voordelen hebben. Hij of zij kent de regio, de ondergrond, de plaatselijke vaklui en kan gemakkelijker en vaker de bouwwerf bezoeken.

  Een goede vertrouwensrelatie is in ieder geval de beste garantie voor een geslaagd project.
  Neem daarom de nodige tijd om de architect te kiezen die bij u en uw project past.