Untitled Document

Home > Voor de bouwheer > Bouwen met een architect > Takenpakket architect

Untitled Document
  •   

    HET TAKENPAKKET VAN DE ARCHITECT

  • In de praktijk is de rol van de architect niet beperkt tot het tekenen van bouwplannen en het controleren van de uitgevoerde werken. het omvat ook de praktische begeleiding doorheen het bouwproces op basis van de specifiek overeengekomen architectenopdracht.

    De architect is uw vertrouwenspersoon die uw wensen omzet in werkelijkheid. Hij staat u bij in de keuze van bouwmaterialen en helpt u bij het opvragen en vergelijken van offertes, daarbij rekening houdend met de vakbekwaamheid, referenties en uw financiƫle slagkracht.

    De architect is op de hoogte van de wettelijke en reglementaire bepalingen die van toepassing zijn op de constructie en inrichting van het gebouw. Hij controleert de kwaliteit van de werkzaamheden en of de werken uitgevoerd zijn conform de plannen en het lastenboek. Tijdens het gehele bouwproces is de architect uw onafhankelijke adviseur en staat u bij met objectieve informatie over materialen, technieken en de wetgeving. Hij waakt er ook over dat u in orde bent met de wettelijke en administratieve voorschriften en levert bijstand bij de oplevering van het werk.