Untitled Document

Home > Links > Beroepsverenigingen

Untitled Document
 •   

  BEROEPSVERENIGINGEN

 • NAV

  Netwerk Architecten Vlaanderen vertegenwoordigt met meer dan 2.900 aangesloten architectenkantoren meer dan 70% van de architecten in Vlaanderen en Brussel. Het is daarmee uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste Vlaamse architectenorganisatie. Door de krachten te bundelen wil het de architectensector meer slagkracht geven. Het wil niet alleen zorgen voor de belangen en de promotie van het beroep in het algemeen, het beschikt ook over een ruim aanbod dienstverlening, opleiding en ondersteuning van de architect in zijn dagelijkse praktijk.
  www.nav.be


  BVA

  De Beroepsvereniging voor architecten (BVA) was vroeger de overkoepeling van de Vlaamse architectenverenigingen aangesloten bij de Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen van Belgié (FAB). Om de plaatselijke verenigingen beter te ondersteunen werd de werking recent grondig hervormd. BVA werd een vzw en ging zelf activiteiten organiseren. Het is niet langer uitsluitend de koepel van de ledenverenigingen. Aandacht voor de kwaliteit van de architectuur en de wijzigende rol van de architect in het bouwgebeuren staan hierbij centraal
  www.bvarchitecten.be


  FAB

  Traditie getrouw, verenigt en vertegenwoordigt de FAB de Belgische architecten, zowel de Vlaamse,
  de Waalse als de Brusselse architecten, op het federale en het internationale niveau.
  Voor de FAB, die sinds 1905 de meeste beroepsverenigingen van Architecten van Belgiƫ verenigt, zijn de beroepsbelangen van de architecten en de bevordering van kwaliteitsarchitectuur prioritair en onafscheidbaar.
  www.fab-arch.be


  ARCHITECTEN-BOUWERS VZW

  Architecten-bouwers is een vereniging zonder winstoogmerk die is opgericht in 1985 met als
  voornaamste doelstelling: de bouwheer kwaliteitsarchitectuur bieden samen met een waarborg m.b.t. de prijs en de bouwtermijn. De leden van deze vzw zijn zelfstandige architecten, ingeschreven bij de Orde van Architecten. Bij hun aansluiting krijgen ze allen een extra opleiding waarbij ze alles vernemen over de ab-formule.
  Tweemaal per jaar volgen de leden tevens een vormingsweekend. Voor de architecten is dit een gelegenheid tot bijscholing en specialisatie, maar ook tot ontmoeting en uitwisseling van ervaringen, wat de kwaliteit van hun
  werk ten goede komt.
  www.a-b.be