Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Hortamuseum krijgt voor 200.000 aan steun van Brusselse regering

Untitled Document
 •   

  Hortamuseum krijgt voor 200.000 aan steun van Brusselse regering • 16/12/2016


  De Brusselse regering heeft donderdag 208.000 euro uitgegeven om de werking van het recent uitgebreide Hortamuseum in Sint Gillis te ondersteunen. De gewestelijke middelen moeten het Hortamuseum in staat stellen om zich internationaal te positioneren in verhouding tot zijn reƫle erfgoedwaarde, luidt het in een mededeling.

  Het Hortamuseum is in 2000 opgenomen in de lijst met Werelderfgoed van de UNESCO en trekt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers. Toch heeft het al enkele jaren ernstig te lijden onder de grote toevloed. Bovendien beschikte het over onvoldoende ruimte voor zijn bibliotheek, zijn archieven en zijn magazijn. "De uitbreiding die onlangs is ingehuldigd, zorgt voor een verbeterd onthaal van de bezoekers en biedt zelfs een nieuwe tentoonstellingsruimte die ge wijd kan worden aan de universaliteit en de moderniteit van deze wereldwijd bewonderde architect", zegt minister-president Rudi Vervoort. Ze ontlast ook het historisch gebouw van de administratieve functies van het museum en biedt comfortabel onderdak aan de archieven en de omvangrijke art nouveau bibliotheek.

  Deze subsidie sluit aan bij een versterkte samenwerking tussen het museum en het gewest. Zo staan onder meer samenwerkingsverbanden op stapel met VisitBrussels en de Stichting CIVA.

  De opmerkelijke inspanningen die zijn geleverd door het team van het museum en zijn partners om dit meesterwerk te bewaren en in de kijker te plaatsen met ondersteuning van het Gewest en van Beliris, werden in 2012 bekroond met de Museumprijs en met de Prijs van de Europese Unie voor cultureel erfgoed (de Europa Nostra prijzen).


  Untitled Document