Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > ArchitectenVlaamse Renovatiedag: 100 renovaties, 100 unieke verhalen

Untitled Document
 •   

  Vlaamse Renovatiedag: 100 renovaties, 100 unieke verhalen • 18/04/2016


  Op zondagnamiddag 29 mei zetten NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, en het magazine ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’ hun schouders onder de 18de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Een hele namiddag lang zijn er tal van gerealiseerde renovaties in Vlaanderen te ontdekken. Het ideale dagje uit dus voor iedereen die plannen heeft om te renoveren.  Tijdens de Renovatiedag editie 2016 openen bijna 100 renovaties exclusief hun deuren. Garant voor 100 unieke verhalen. Op elke locatie krijgt u het verbouwverhaal van naaldje tot draadje verteld: de ontdekking van het gebouw, de aankoop, de opborrelende ideeën, de zoektocht naar geschikte partners, de obstakels en hinderpalen … tot de aangereikte oplossingen. Tijdens de Renovatiedag komt de bezoeker het allemaal te weten.

  De Renovatiedag is veel meer dan een namiddag huizen kijken. Naar goede gewoonte staan de mensen achter de realisaties centraal. Op iedere locatie doen architect en bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken.

  Deze editie is er een hele variëteit aan stijlen te ontdekken. Gaande van gerenoveerde rijwoningen en appartementen in stedelijke omgevingen, over alleenstaande woningen en villa’s buiten de stadskern tot fabrieksgebouwen die zijn omgebouwd tot lofts. Of wat te denken van een omgebouwde kapel, of een tot woning gerenoveerde droogloods? Stuk voor stuk modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering.

  Een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten en meer nuttige bouwinfo vind je in de Renovatiegids, vanaf 28 april verkrijgbaar in de dagbladhandel, of online op www.vlaamserenovatiedag.be

  De Vlaamse Renovatiedag praktisch:

  Datum: zondag 29 mei 2016, van 13u tot 18u
  Locatie: Vlaanderen & Brussel
  Toegang tot de deelnemende woningen is gratis, mits registratie op de website. Let wel: sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.

  Untitled Document