Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Architectenbureau Jaspers-Eyers wint twee Europese awards

Untitled Document
 •   

  Architectenbureau Jaspers-Eyers wint twee Europese awards • 28/10/2016


  Het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers heeft donderdagavond op de European Property Awards in Londen twee onderscheidingen ontvangen. Zowel in de categorieën kantoren als gebouwen met een gemengde functie werd Jaspers-Eyers uitgeroepen tot beste van Europa. Met beide projecten zijn ze nu geselecteerd als Europese vertegenwoordigers voor de internationale competitie op 12 december, ook in Londen.

  De European Property Awards is een prestigieuze wedstrijd die de beste vastgoedprojecten van Europa bekroont. Er werden vanuit 103 landen 2.100 dossiers ingestuurd. Tijdens een officiële plechtigheid, donderdagavond, maakte de jury de winnaars bekend in de diverse categorieën.

  Jaspers-Eyers was als enige Belgische kantoor tot de finaleronde doorgestoten en werd gelauwerd voor vijf projecten. De gebouwen Paradis-toren in Luik en het Europees Parlement in Brussel kregen een aanbeveling van de jury. Het ontwerp van de Artesis-Plantijn Hogeschool, in samenwerking met Polo Architects, in Antwerpen kreeg een vermelding van 5 sterren.

  Twee andere projecten werden echter uitgeroepen tot winnaar voor heel Europa. Het gaat om het kantoor dat Jaspers-Eyers voor Barco heeft ontworpen in Kortrijk, dat Europa mag vertegenwoordigen in de categorie voor de beste kantoorgebouwen. Het woon- en winkelcomplex Le Toison d'Or, een samenwerking met UN Studio, op de Louisalaan in Brussel werd gekozen als beste project voor gemengd gebruik.

  De architecten Jean-Michel Jaspers, Johny Eyers en Loïc Eyers mochten donderdagavond in het Londense Mariott Hotel hun onderscheidingen in ontvangst nemen. De competitie met de andere continenten voor de wereldwijde awards vindt op 12 december plaats.

  In 2012 won het architectenbureau Jaspers-Eyers ook al een European Property Award in de categorie kantoorontwikkeling met het Senator kantoorgebouw in Warschau. Senator was toen het enige project in Polen dat de hoogste score van vijf sterren toegewezen kreeg. Het werd door een internationale jury verkozen als beste project in Europa.  Bron: Belga

  Fotografie:

  Barco © Philippe van Gelooven
  Barco © Steven Massart
  Toison d'Or © Philippe Van Gelooven

  Untitled Document