Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Bekendmaking winnaars Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming' tijdens Nacht van de Architectuur

Untitled Document
 •   

  Bekendmaking winnaars Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming' tijdens Nacht van de Architectuur • 18/08/2017
  Tijdens de Nacht van de Architectuur op 8 september maken het agentschap Onroerend Erfgoed en het Team Vlaams Bouwmeester de laureaten van de Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming bekend.

  De Meesterproef daagt publieke opdrachtgevers uit om jonge ontwerpers en kunstenaars de kans te geven een eerste overheidsopdracht uit te voeren. De jonge ontwerpers en kunstenaars werden in deze editie gestimuleerd om frisse ideeën en kwaliteitsvolle, ambitieuze interventies te creëren voor ons waardevolle patrimonium. Gedurende een intensieve atelierweek in mei werkten een twintigtal recent afgestudeerde ontwerpers en kunstenaars aan zes herbestemmingsopgaven van beschermd erfgoed.

  De Nacht van de architectuur is het openingsfeest van het Festival van de architectuur en wordt georganiseerd door de Beroepsvereniging voor Architecten en het Vlaams Architectuurinstituut. Tijdens de officiële opening wordt de link gelegd tussen onroerend erfgoed en hedendaagse architectuur en waar beiden elkaar kunnen ontmoeten.

  Programma en tickets festivalvandearchitectuur.be/programma/nacht-van-de-architectuur/.

  Meer over de Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming

  Bron: Vlaams Bouwmeester


  Untitled Document