Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Zeven finalisten voor ontwerp nieuwe cultuurpool in Brusselse Citroëngarage

Untitled Document
 •   

  Zeven finalisten voor ontwerp nieuwe cultuurpool in Brusselse Citroëngarage • 24/07/2017
  Er zijn zeven finalisten geselecteerd voor de architectuurwedstrijd waarbij een nieuwe cultuurpool moet gerealiseerd worden rond de Brusselse Citroëngarage. Opvallend is dat bij zes van de zeven finalisten een Belgisch bureau de voortrekker van de kandidatuur is.

  De zeven finalisten zijn 51N4E, ADVVT, JDS, Lhoas & Lhoas, NOA, Office en OMA, waarbij enkel de kandidatuur van OMA niet wordt gedragen door een Belgisch bureau.

  De finalisten werden gekozen uit een ruime selectie van 92 teams die deelnamen aan de internationale architectuurwedstrijd.

  De volgende stap voor de geselecteerde teams is het indienen van een projectontwerp voor de tweede selectieronde tegen 23 december. Die voorstellen worden daarna door een internationale jury onder voorzitterschap van de Zwitserse architect Roger Diener onder de loep genomen.

  In maart 2018 wordt bekend welk team het project mag ontwerpen.

  De Citroëngarage moet omgebouwd worden tot een internationale cultuurpool die zal ingevuld worden door een museum voor moderne en hedendaagse kunst (15.000 m²), een architectuurcentrum (10.000 m²) en een openbare polyvalante ruimte (10.000 m²). Het totale project zal een investering van 125 miljoen euro vergen.

  Bron: Belga
  Untitled Document