Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > ArchitectenGevelrenovaties Brusselse Grote Markt na 30 jaar eindelijk afgerond

Untitled Document
 •   

  Gevelrenovaties Brusselse Grote Markt na 30 jaar eindelijk afgerond • 30/05/2016


  Op de Brusselse Grote Markt staat voor het eerst in 30 jaar geen enkele stelling, dat meldde VTM Nieuws vrijdag. De werken aan de gevels van de historische gebouwen zijn na 30 jaar eindelijk volledig afgerond.

  "We zijn ongelooflijk blij dat de renovatiewerken aan de gevels eindelijk af zijn. Dat is niet alleen belangrijk voor de Brusselaars, maar voor alle Belgen en toeristen. Het is ons mooiste postkaartje dat nu terug in volle glorie te bewonderen is", zegt Brussels schepen van Stedenbouw en Erfgoed Geoffroy Coomans.

  De gevels van de Grote Markt zullen nu regelmatig onderhouden worden, maar de stellingen en bouwwerven die zijn slechts voorlopig verdwenen. "Er zullen in de toekomst nog andere werven komen op de Grote Markt, want ook de daken, vooral dat van het Stadhuis, en de kasseien moeten aangepakt en gerenoveerd worden", aldus schepen Coomans.

  De Grote Markt staat sinds 1998 op de Unesco Werelderfgoedlijst en wordt daarmee erkend voor zijn economische, politieke en culturele functie. En onlangs zette reiswebsite TripAdvisor de Brusselse Grote Markt nog op de dertiende plaats in haar top 25 van de Travellers' Choice Awards 2016, ofwel de mooiste bezienswaardigheden ter wereld.

  Bron: Belga

  Untitled Document