Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Jonge Architecten Aan Zet - Architectuurwedstrijd voor jonge architecten!

Untitled Document
 •   

  Jonge Architecten Aan Zet - Architectuurwedstrijd voor jonge architecten! • 1 september – 27 november 2015


  Ook dit jaar organiseren de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, NAV en VMSW een architectuurwedstrijd "Jonge Architecten Aan Zet".

  Jonge Architecten Aan Zet behelst een architectuurwedstrijd, met uitvoering van sociale woningbouw en richt zich naar jonge architecten.
  Ook voor deze wedstrijd vormt het ontwerp van sociale woningbouw de grote uitdaging. De sociale huurmaatschappij Diest-Uitbereiding biedt hiervoor een bouwgrond aan. Een gedroomde kans voor de startende architecten om hun portfolio met glans in te zetten.

  ARCHITECTUURWEDSTRIJD

  Jonge Architecten Aan Zet verloopt in 2 fases. De eerste fase behelst een anonieme kandidaatstelling met een projectvisie / conceptnota. De tweede fase omvat het opmaken van een schetsontwerp door de 5 laureaten uit de eerste wedstrijdfase.

  De wedstrijd beoogt een schetsontwerp voor het realiseren van sociale woongelegenheden in de Prelaatstraat in Averbode in de provincie Vlaams-Brabant.

  Het bouwprogramma omvat de bouw van min. 18 huurappartementen (indien zowel de site 'Zaal Familia' en 'St Jan' en Prelaatstraat 30 worden uitgevoerd). (Indien enkel verder gewerkt wordt met de site 'Zaal Familia' en 'St Jan' worden er minimum 9 woningen of 11 appartementen vooropgesteld.). Bedoeling is dat er een projectvisie wordt opgemaakt voor zowel de feestzaken 'Familia' en 'St.-Jan' en de woning Prelaatstraat 30, rekening houdende met het feit dat enkel de site 'Familia' en 'St.-Jan' tot effectieve realisatie worden uitgevoerd.

  WIE KAN DEELNEMEN?

  De wedstrijd richt zich tot architect-stagiairs en jonge architecten niet ouder dan 30 jaar op 07.12.2015. Een deelname met een groep of architectenvennootschap houdt in dat alle deelnemers en vennoten aan deze leeftijdsvoorwaarde moeten voldoen. Alle deelnemers dienen vanaf het moment van deelname aan de eerste fase ingeschreven te zijn op de lijst van stagiairs of tabel van de Orde.

  TIMING

  Fase 1: de selectiefase
  De eerste fase van de wedstrijd start op dinsdag 1 september 2015.
  Alle wedstrijdformulieren dienen de VMSW te bereiken uiterlijk op vrijdag 27 november 2015, vóór 16u00.
  In januari 2016 zullen de laureaten bekendgemaakt worden van de eerste fase.

  Fase 2: de gunningsfase
  Nadat in januari de laureaten bekend worden gemaakt, kan men hun wedstrijdformulieren indienen tot en met 1 juli 2016.
  De proclamatie van de winnaars vindt plaats op vrijdag 9 september 2016 in het auditorium van VMSW.

  Data plaatsbezoeken
  Op woensdag 9 september 2015 tussen 14 uur en 15u30 en op zaterdag 12 september 2015 tussen 10 uur en 11u30 is het mogelijk de bestaande gebouwen te bezoeken. Er zullen afgevaardigden van de organisatoren en gemeente aanwezig zijn voor vraagstelling. PRIJZEN

  De totale prijzenenveloppe voor de architectuurwedstrijd Jonge Architecten Aan Zet bedraagt:

  • Laureaten fase 1 projectvisie / conceptnota: 2.000 euro (incl. btw) per winnende inzending.
  • Laureaten fase 2 schetsontwerp: Architectuurcontract met de bouwheer.

  Op www.jongearchitectenaanzet.be vindt u meer informatie over deze architectuurwedstrijd voor jonge architecten.

  Untitled Document