Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > ArchitectenLeo Van Broeck is nieuwe Vlaamse Bouwmeester

Untitled Document
 •   

  Leo Van Broeck is nieuwe Vlaamse Bouwmeester • 12/07/2016


  De Vlaamse regering heeft architect en hoogleraar Leo Van Broeck aangesteld als Vlaams Bouwmeester voor de komende vier jaar. De Bouwmeester moet de architecturale kwaliteit van de bebouwde omgeving in Vlaanderen bevorderen.

  De vorige meester, Peter Swinnen, werd begin 2015 om dringende redenen ontslagen. Dat gebeurde na een kritisch auditrapport. In september werd een selectieprocedure opgestart, maar die leverde geen geschikte kandidaat op. Adjunct Stefan Devoldere nam in tussentijd de fakkel tijdelijk over.

  In het voorjaar werden opnieuw interviews gehouden met mogelijke kandidaten. Van Broeck, die een goede indruk maakte als spreker op de eerste Vlaamse Klimaattop, kwam als winnaar uit de bus.

  De man is al tien jaar professor architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen aan de KU Leuven. Samen met met Oana Bogdan richtte hij in 2007 het architectenbureau Bogdan & Van Broeck op, een kantoor dat sterk gericht is op onderzoek en zich onderscheidt door een actief maatschappelijk engagement. Daarnaast is Van Broeck sinds 2013 voorzitter van de Koninklijke Federatie van de Architectenverenigingen van Belgiƫ (FAB).

  De bouwmeester moet publieke en publiek-private opdrachtgevers inspireren en ondersteunen bij hun ontwerpen. Daarna draagt hij bij aan visie en reflectie over het Vlaamse landschap.

  Bron: Belga

  Untitled Document