Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Milieueffectrapport Eurostadion goedgekeurd

Untitled Document
 •   

  Milieueffectrapport Eurostadion goedgekeurd • 02/11/2016


  Het Eurostadion in Grimbergen, dat het nieuwe nationale voetbalstadion moet worden, heeft een goedgekeurd Milieueffectrapport (MER). Dat laat het departement Leefmilieu, Natuur en Energie weten. Bouwheer Ghelamco kan nu een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente Grimbergen en een milieuvergunning bij de provincie Vlaams-Brabant.

  Het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) liet eind september in een advies weten grote vragen te hebben bij het mobiliteitsluik in het MER voor het stadion op parking C van de Heizel. Daarop diende Ghelamco een aangevulde versie in, die vervolgens werd goedgekeurd.

  Volgens Leefmilieu werden voldoende becijferingen gemaakt van de mobiliteitsstromen bij grote en kleinere evenementen, bij dagelijks verkeer en ook bij gebruik van de parking als pendelparking. "Door een veel hoger absorptievermogen van de nieuwe parking zal de verkeerscongestie als gevolg van reeds bestaande grote evenementen op de site verminderen", maakt Ghelamco zich sterk. "Sluipverkeer en wildparkeren in de naburige straten zal op voetbalavonden afnemen."

  Het gebruik van het openbaar vervoer zal zoveel mogelijk worden gestimuleerd, met ruimte om de bestaande metrolijn ondergronds door te trekken en voldoende plaats voor tramhaltes. Er komen ook 5.000 fietsstallingen.

  Bedoeling is dat het Eurostadion in 2020 gebruikt kan worden voor het EK voetbal en dat Anderlecht er zijn thuiswedstrijden kan spelen. Ghelamco hoopt in 2017 met de werken te starten.

  Bron: Belga

  Untitled Document