Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Nieuwe gids duurzame gebouwen – leefmilieu Brussel

Untitled Document
 •   

  Nieuwe gids duurzame gebouwen – leefmilieu Brussel • 09/12/2016


  De Gids Duurzame Gebouwen werd samengesteld door Leefmilieu Brussel met de hulp van gespecialiseerde studiebureaus. Hij is bedoeld als concreet hulpmiddel voor professionals die milieuvriendelijke gebouwen willen ontwerpen of renoveren, maar tegelijk het comfort en de gezondheid van de gebruikers, evenals de economische haalbaarheid van het project willen verzekeren.

  De Gids Duurzame gebouwen die online staat, moet de professionelen uit de bouwsector helpen om projecten te ontwerpen en uit te voeren om in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest duurzaam te bouwen of te renoveren. Met enkele muisklikken kan gratis technisch advies verkregen worden dat geregeld wordt geactualiseerd door een multidisciplinair team van experten.

  Download hier de www.gidsduurzamegebouwen.brussels

  Leefmilieu Brussel voert al meerdere jaren tal van acties ter bevordering van duurzaam bouwen en renoveren: energiepremies, aanbestedingen voor voorbeeldgebouwen (momenteel zijn er meer dergelijke operaties voorzien), de facilitatordiensten, opleidingen en seminaries, een referentiesysteem voor de certificatie en het labelen van duurzame gebouwen, en de samenstelling van de Gids Duurzame Gebouwen .

  Het doel van deze Gids is het ontwerp, het beheer, de uitvoering en de renovatie van gebouwen met een hoge energie- en milieuprestatie te steunen, waarbij het comfort, de levenskwaliteit en de gezondheid van de gebruikers wordt verzekerd, het sociale welzijn wordt bevorderd van de wijken waarin ze worden gebouwd, en er oog is voor de economische haalbaarheid en levensvatbaarheid van het project. Het is een referentiemateriaal, bestemd voor ontwerpers, bouwheren (overheden en privésector) en aannemers.
  Untitled Document