Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > ArchitectenOpen Wervendag 2016 - Belgische bouwsector toont zijn knowhow en diversiteit

Untitled Document
 •   

  Open Wervendag 2016 - Belgische bouwsector toont zijn knowhow en diversiteit • 18/05/2016


  Op zondag 22 mei vindt voor de 10de opeenvolgende keer één van de jaarlijkse topevenementen van de bouwsector plaats: Open Wervendag. Bijna tweehonderd bouwbedrijven zullen in heel het land hun vooruitstrevende bouwprojecten aan het grote publiek tonen onder de slogan “Ook zot van de bouw?”. Tijdens het evenement krijgen bezoekers de kans om zelf de meest spectaculaire werven en de meest geavanceerde bouwtechnieken te ontdekken.

  Het is ondertussen al de tiende editie van de Open Wervendag, die mag gezien worden als het visitekaartje van de Belgische bouwsector. Het aanbod is zoals altijd zeer divers: van energieneutrale gebouwen tot megagrote infrastructuurprojecten met nieuwe stations, tunnels en fietspaden, voetbalstadions, watersportinfrastructuur, baggeractiviteiten, ultramoderne ziekenhuizen en woonzorgcentra van de toekomst, scholen van morgen, cultuur- en nieuwe themaparken, markante iconische gebouwen, restauraties van historische gebouwen en erfgoed, maar ook veel aandacht voor energiezuinig en duurzaam (ver)bouwen.

  De rode draad doorheen heel het aanbod blijft de focus op kwalitatieve duurzaamheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van alle projecten. Onze gebouwen, infrastructuur en huisvesting worden architectonische blikvangers en een uithangbord voor het vernuft en de creativiteit die de Belgische bouw typeert.

  Vorig jaar bezochten niet minder dan 75.000 bezoekers één of meerdere werven. Ook “Zot van de bouw”, kom dan naar Open Wervendag en ontdek op zondag 22 mei wat de bouwsector anno 2016 in petto heeft.

  De details van alle deelnemende werven en bouwbedrijven vindt u op www.openwervendag.be  Untitled Document