Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Oproep projecten ‘Architectuurboek Vlaanderen N°13’

Untitled Document
 •   

  Oproep projecten ‘Architectuurboek Vlaanderen N°13’ • 27/01/2017


  In 2018 publiceert het Vlaams Architectuurinstituut de nieuwste editie van het tweejaarlijkse Architectuurboek Vlaanderen. Editie 2018 wordt de dertiende in deze reeks publicaties. Het VAI brengt de architectuurproductie in Vlaanderen en Brussel onder de aandacht, maar ook projecten van architecten uit Vlaanderen en Brussel in de wereld.

  Voor het Architectuurboek Vlaanderen N°13 nodigt het VAI architecten, stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsarchitecten, opdrachtgevers en anderen uit om projecten van bijzondere architecturale kwaliteit in te zenden. Ook deze editie zal een bloemlezing en een moment van reflectie zijn die de veelzijdigheid en de breedte van de architecturale productie weerspiegelt. In de dertiende editie wil men opnieuw bijzondere nadruk leggen op projecten die verschillende functies verbinden, die intelligent hergebruik thematiseren, en die architecturale concepten ontwikkelen om de verdichting en de verharding in Vlaanderen te benaderen.

  Het Architectuurboek Vlaanderen is doorheen de jaren uitgegroeid tot een publicatie die de groeiende kwaliteit van de architectuur in deze regio zichtbaarheid geeft. Maar tegelijk houdt het Architectuurboek Vlaanderen deze architectuurproductie steeds tegen het licht van de wijzigende maatschappelijke, politieke en ruimtelijke ontwikkelingen. Architecturale kwaliteit wordt immers steeds mee bepaald door de wijze waarop een gebouw of een stedenbouwkundig project zich verhoudt tot zijn context.

  Praktisch

  Het Architectuurboek Vlaanderen biedt plaats aan projecten uit Vlaanderen en Brussel en buitenlandse verwezenlijkingen van architecten uit Vlaanderen en Brussel. Maar ook niet-gebouwde projecten, artistieke werken en scenografieën komen in aanmerking.

  Inzendingen moeten uiterlijk donderdag 16 februari 2017 (nieuwe deadline!) opgeladen worden.

  Voor meer informatie kan u steeds terecht bij ilse.degerickx@vai.be en kristyna.lhotkova@vai.be of telefonisch via +32 3 242 89 70.

  Meer info op: www.vai.be

  Untitled Document