Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Vijf pilootprojecten Terug in Omloop geselecteerd

Untitled Document
 •   

  Vijf pilootprojecten Terug in Omloop geselecteerd • 26/10/2016
  Eind 2015 werd de oproep “Pilootprojecten Terug in Omloop” gelanceerd. Deze oproep zocht naar ambitieuze projecten die onderbenutte terreinen opnieuw in omloop willen brengen vanuit het perspectief van de circulaire economie. Het opzet is daarbij te komen tot een geïntegreerde stedelijke ontwikkeling die past binnen de ambities van de Vlaamse overheid om volop in te zetten op de transitieprincipes. Sommige projecten situeren zich op de kleine schaal van een gebouw of buurt terwijl andere voor een veel complexere uitdaging staan op stadswijk- of stadsdeelniveau.

  Uit acht kandidaturen, selecteerde de stuurgroep vijf Pilootprojecten Terug in Omloop:

  De Havenlaan van Stad Vilvoorde,
  CTC3 van de gemeente Houthalen-Helchteren,
  De Lage Weg van Stad Antwerpen,
  Permabouwen van de VZW Timelab uit Gent
  circulair laboratorium de Potterij van de OVAM uit Mechelen.

  De keuze van deze vijf projecten resulteert in een mooi scala aan voorbeeldprojecten voor het opnieuw activeren van onderbenutte terreinen vanuit het perspectief van de circulaire economie en met het opzet om te komen tot een geïntegreerde stedelijke ontwikkeling. De projecten hebben allemaal een duidelijke ambitie en zijn zeer duidelijk opgezet. In elk van deze projecten zal ontwerpend onderzoek een meerwaarde kunnen betekenen.

  De Pilootprojecten Terug in Omloop zijn het resultaat van een samenwerking tussen Vlaams minister van Omgeving, Nattur en Landbouw Joke Schauvliege, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans, de OVAM, het Team Vlaams Bouwmeester, Ruimte Vlaanderen, het Vlaamse Stedenbeleid en het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

  Meer info over Terug in Omloop vindt u op de projectwebsite.

  Untitled Document