Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > ArchitectenBURO II & ARCHI+I, Stedelijk Onderwijs Antwerpen en AG VESPA pakken zilver op Publica Awards

Untitled Document
 •   

  BURO II & ARCHI+I, Stedelijk Onderwijs Antwerpen en AG VESPA pakken zilver op Publica Awards • 07/06/2016


  Campus Hardenvoort Antwerpen – een project van BURO II & ARCHI+I, Stedelijk Onderwijs Antwerpen en AG VESPA - kaapte donderdag 2 juni de tweede plaats weg bij de eerste uitreiking van de Publica Awards, in de categorie ‘Technisch meest vernieuwende openbare bouwwerk’. De prijzen in deze categorie gingen naar projecten die getuigen van structurele of esthetische innovatie en buitengewone knowhow en expertise van de aanbieder in de constructie.

  De jury apprecieerde bij Hardenvoort het feit dat deze nieuwe kinderen- en jongerencampus – geopend op 1 september 2015 - volgens de passiefstandaard werd gebouwd. Dat werd mogelijk dankzij de sandwichpanelen met voldoende isolatie, de doorgedreven aandacht voor luchtdichtheid, de zonwering, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en passief buitenschrijnwerk met drievoudige beglazing. Ook het feit dat een deel van speelplaats op de daken werd ingeplant en dat heel wat ruimtes ook door de buurt worden gebruikt, bekoorde de jury.

  De Publica Awards bekronen overheidsinstanties en hun partners die streven naar een betere besteding van overheidsopdrachten.

  Foto: BURO II & ARCHI+I

  Untitled Document