Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > ArchitectenOud gerechtshof Antwerpen krijgt inwendige facelift

Untitled Document
 •   

  Oud gerechtshof Antwerpen krijgt inwendige facelift • 12/05/2016


  Het oude gerechtshof aan de Britselei wordt gerenoveerd en zal tegen eind 2020 opnieuw in gebruik worden genomen. De federale regering wil hier de Hoven van Beroep, Assisen en de Arbeidsrechtbank onderbrengen.

  Het monumentale gerechtsgebouw uit de 19de eeuw zal in ere hersteld worden. De buitengevel en de bedaking werden al gerestaureerd. Nu wordt ook het interieur aangepakt. Het architectenbureau Origin-HUB heeft een voorontwerp gemaakt.

  Een gerechtsgebouw moest in de 19de eeuw vooral angst inboezemen en grandeur uitstralen, nu moet het toegankelijk en transparant zijn. Het gebouw heeft aanpassingen nodig, maar met het behoud van het historisch waardevol erfgoed. Op het gelijkvloers wordt een cellencomplex gebouwd. De centrale hal op de eerste verdieping wordt een open ruimte waarbij de oude griffie wordt geïntegreerd en er wordt een verbinding gemaakt met de monumentale trap aan de kant van de Stockmanstraat. In 2017 starten de werken en in 2020 wordt het gerechtsgebouw opnieuw gebruikt

  Bron: Onroerend Erfgoed Antwerpen

  Untitled Document