Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Brussels Airport renoveert Sky Hall uit 1958

Untitled Document
 •   

  Brussels Airport renoveert Sky Hall uit 1958 • 14/11/2016


  Brussels Airport start begin volgend jaar een renovatieprogramma voor de Sky Hall uit 1958. De luchthaven investeert in een eerste fase zowat 2,6 miljoen euro in de gevelrenovatie, zo meldt ze donderdag. Welke bestemming de hal uiteindelijk zal krijgen is nog niet duidelijk. Het gebouw zal gerenoveerd worden "met respect voor het origineel".

  De Sky Hall was de plaats waar tussen 1958 tot 1994 elke passagier vertrok of aankwam. Samen met de bijhorende terminalgebouwen werd de Sky Hall in 1958 in recordtempo opgetrokken naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel. De toenmalige infrastructuur in Melsbroek voldeed immers niet om het verwachte aantal bezoekers gepast te kunnen ontvangen.

  De Sky Hall werd ontworpen door de Belgische architecten Brunfaut, Bontinck en Moutschen en geldt volgens Brussels Airport als een van de schoolvoorbeelden van de Belgische modernistische architectuur. "Talloze Belgen hebben er tussen 1958 en 1994 familie of vrienden uitgezwaaid of verwelkomd.", klinkt het.

  "De Sky Hall staat ook symbool voor het belang van de commerciƫle burgerluchtvaart in Belgiƫ. Eens de renovatie van de Sky Hall is afgerond, zal de hal een nieuwe bestemming krijgen. Op dit moment is dat nog niet beslist", aldus luchthaventopman Arnaud Feist.

  Bron:Belga

  Untitled Document