Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Wijziging regelgeving EPB-werkzaamheden voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Untitled Document
 •   

  Wijziging regelgeving EPB-werkzaamheden voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest • 21/06/2017
  Op 1 juli 2017 wordt de regelgeving met betrekking tot EPB-werkzaamheden gewijzigd voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zo worden eisen opgelegd aan het primair energieverbruik in niet-residentiƫle nieuwe of met nieuw gelijkgestelde eenheden. Tot nu toe werden energieprestaties enkel berekend voor nieuwe woningen, kantoren en scholen. Op 1 juli zullen de energieprestaties van nieuwe panden in de tertiaire sector (winkels, ziekenhuizen,...) kunnen worden ingeschat.

  Infofiche 2017 Evoluties van de regelgeving EPB-werkzaamheden

  Deze infofiche geeft een overzicht van alle wijzigingen in de regelgeving rond EPB-werken en somt de eisen op die vanaf 1 juli 2017 worden opgelegd. Zo worden eisen opgelegd aan het primair energieverbruik in niet-residentiƫle nieuwe of nieuw gelijkgestelde constructies.

  EPB-software

  De huidige versie van de EPB-software laat u reeds toe om energieprestaties van nieuwe panden in de tertiaire sector (winkels, ziekenhuizen,...) in te schatten en na te kijken of uw projecten, waarvoor de stedenbouwkundige vergunning vanaf 1 juli 2017 zal aangevraagd worden, de EPB-eisen naleven. Download de EPB-Software

  E-news voor EPB-adviseurs

  Blijf op de hoogte van de regelgeving rond EPB-werkzaamheden via ons E-news voor EPB-adviseurs. Inschrijven kan via www.leefmilieu.brussels/EPBwerken

  De Gids Duurzame Gebouwen

  De Gids Duurzame Gebouwen is een online tool die u helpt bij het ontwerpen. Hij bevat technische aanbevelingen voor wie duurzame bouw-of renovatieprojecten wil ontwerpen. De aanbevelingen worden geformuleerd door een multidisciplinair team van experts.

  De dienst Facilitator Duurzame Gebouwen

  Met de Facilitator Duurzame Gebouwen krijgt u gratis multidisciplinaire hulp van onafhankelijke experts die u in elke projectfase bijstaan.

  Leefmilieu Brussel blijft professionals uit de sector begeleiden en verleent ontwerpers, bouwheren en aannemers toegang tot correcte informatie en advies. Daarnaast blijft het ook opleidingen en werfbezoeken organiseren.

  Bron: Leefmilieu Brussel
  Untitled Document